НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Деян Тодоров с Купа от световното първенство за ски инструктори

Преподавателят от НСА „Васил Левски“ гл. ас. Деян Тодоров, който е и мениджър на ПУСБ проф. Иван Стайков спечели купата в дисциплината тийм ивент на Световното първенство за ски учители,което се проведе от 26 до 30 април в швейцарския курорт Замнаун. Отборът на Деян, в който бяха и представители на Швейцария и Япония се представи отлично и достигна до ценната титла.

Останалите дисциплини, в които се състезаваха представителите на България бяха гигантски слалом и демо тийм – синхронно каране. Българският Demo Team взе петото място,като бе втори по нации след 4 швейцарски отбора.

Треньор на отбора е доц. Кръстьо Згуровски. В тима бяха доц. Петър Янков – председател на Сдружение „Български ски учители“, гл. ас. Деян Тодоров, Росен Гергов /1 курс ТФ Ски алпийски дисциплини/и бивши студенти на НСА.

В спортния форум се състезаваха 262 участници от над 31 нации. Този изключителен успех е резултат от отличното партньорство между Национална спортна академия и Сдружение "Българско ски училище" , което показва високи стандарти на предлагане спортно туристическата услуга на снежни спортове в България.
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share