НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Пети турнир по тенис на маса "Йото Дреновски"

Сибел Исмаилова от КТМ "НСА" със злато на турнира по тенис на маса "Йото Дреновски"

Завърши петото издание на турнира по тенис на маса "Йото Дреновски", който се проведе в многофункционалната зала на НСА през почивните дни.

Състезанието беше открито в събота от служебния министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева и от ректора на НСА проф. Пенчо Гешев, а сред присъстващите бяха председателят на Българската федерация по тенис на маса Стефан Китов, проф. Лъчезар Димитров, ръководител катедра „Футбол и тенис“ в НСА и десетки треньори, състезатели и приятели на тениса на маса.

В тазгодишното издание на турнира взеха участие 16-те най-успешни български състезатели в тениса на маса при мъжете и жените – национални състезатели, представящи България на европейски и световни първенства и републикански шампиони, сред които са и студентите на НСА.

Победител при мъжете стана националът Петьо Кръстев. На финала той победи съотборника си в "Дигеста Профиспорт 2007" Петко Габровски с категоричното 4:0 гейма.

Бронзовите медали останаха за Денислав Коджабашев и Стефан Тодоров.

При жените шампионка е Сибел Исмаилова. Представителката на КТМ "НСА" се наложи в мача за първото място над Елица Замфирова с 4:1.

Трети са Мария Йовкова и Детелина Михайлова.

Турнирът беше последна проверка преди държавното първенство за мъже и жени. То ще се проведе от 3 до 5 март в същата зала.

източник: Любомир Тодоров, http://tennis24.bg

снимки: ММС
Всички


Сподели във Facebook Twitter Share