НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Успешно представяне на лекоатлетите на Национална спортна акдемия на есенния студентски шампионат по Крос

На 17.11.19 г. в град Враца, в близост до ст. Христо Ботев, се проведе есенния студентски шампиона по крос. В него взеха участие и 7 лекоатлета от НСА, които бяха селектирани от Преподавателите на катедра Лека атлетика сред всички студенти. 
Женският отбор на НСА , в състав Денислава Борисова, Дева-Мария Драгиева, Мария Влахова се класира втори отборно с 21 т. Първи се класираха състезателките на ПУ Паисий Хилендарски с 14 т., а след нашите жени, на трето място се класираха СУ "Св.Климент Охридски". Доброто класиране на нашите представителки бе подплатено и с третото място, в индивидуалната надпревара, на Денислава Борисова с резултат от 7:19, Победена единствено от Силвия Георгиева- 7:10 (ПУ) и Моника Георгиева - 7:16 (ВТУ). Другите две наши представителки  Дева-Мария Драгиева се нареди 7 с резултат 7:55 и Мария Влахова е 11 с резултат 8:18.

Мъжкия отбор на НСА (Мирослав Спасов, Иван Иванов, Трифон Илиев и Владислав Михайлов) се класира на трето място отборно с 23 т. Те бяха победени от отборите на СУ "Св.Климент Охридски" с 11 т. и ВТУ "Св.св. Кирил и Методий" с 16 т.. На крачка от призовите места остана най-добре представилия се състезател на НСА, Мирослав Спасов, - четвърти в крайното класиране с резултат 21:19. Той бе победен от Стоян Владков - ВТУ с резултат 21:05 (национален състезател по крос), Християн Стоянов - СУ  срезултат 21:05 (Световен шампион за хора с увреждания на 1500м от 2019 год.) и Мартин Недялков (СУ) с резултат 21:18. Другите наши представители Иван Иванов, Владислав Михайлов и Трифон Илиев се наредиха съответно 8,11 и 12.  

 
Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share