НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 8542902 Картинка 695094 Картинка 11913978 Картинка 4279039 Картинка 9062741 Картинка 6491482 Картинка 6902900 Картинка 9327238 Картинка 11214303 Картинка 930789

24.06.2022 - SERVE – НСА е партньор на Българска федерация по волейбол в нов мащабен проект, насочен към младите хора на България

Българска федерация по волейбол спечели мащабен, двугодишен проект (2022 – 2024), съфинансиран от програма „Еразъм +“ Спорт на ЕК с наименование SERVE /№ 101050341/. Проектът е в партньорство с Национална спортна академия „Васил Левски“, Сръбската и Хърватската волейболни федерации и Университета на Виена.  Името на проекта SERVE означава Smart Education Resources in Volleyball Environment. Неговата основна цел е да промотира образованието в и чрез спорта и да насърчи двойното кариерно развитие на състезателите по волейбол. Чрез транснационална мрежа от три от водещите международни волейболни федерации и две от водещите европейски образователни институции ще бъде разработен модел, който ще бъде тестван по време на проекта, и ще се наложи като устойчив европейски образователен и тренировъчен модел, който да повишава уменията на талантливите състезатели от спортни клубове, на участниците в  масовия спорт в училищното образование и на всички свързани. Моделът ще включва иновативна дигитална програма, платформа и мобилна апликация, която ще е базирана на спорта волейбол, науката в него и на изследване и разчитане на данни.  Проектът ще предложи нов подход и насърчаване на двойните кариери сред  волейболни таланти.
 
„Това е поредният мащабен проект, иницииран от БФВ, който е насочен към младите хора на България и тяхното личностно развитие чрез спорта. Както знаете, съвсем наскоро успешно стартира и инициативата „С волейбол на училище“, имаща за цел изграждане на трайни връзки между волейболните клубове и училищата в България. В цялостната стратегия за развитие, която сме приели с колегите от УС на БФВ, развитието на Детско-юношеския волейбол е с най-висок приоритет и ние сме решени неотклонно да вървим и инвестираме в тази посока. Волейболът може да даде уникални възможности за развитие, образование и реализация на младите хора и чрез реализацията на подобни проекти ние целим да достигнем до колкото може повече семейства и техните деца“, заяви президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев.

За периода на проекта ще бъдат обхванати талантливи волейболисти от спортни клубове на възраст между 9 и 19 години, треньори по волейбол, учители по физическо възпитание, студенти, както и всички заинтересовани да участват в проекта.
 


 
??????? ??? Facebook Twitter Share