НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 212001 Картинка 3825216 Картинка 11147061 Картинка 6201408 Картинка 655535 Картинка 2176652 Картинка 5022512 Картинка 7961420 Картинка 11940790 Картинка 11147251

12.05.2022 - Ден на кариерното ориентиране - 10 май 2022


В атмосфера на явен интерес и внимание от страна на присъстващите гости се проведе Ден на кариерното ориентиране, организиран от Национална спортна академия „Васил Левски“ в Пазарджик. Събитието беше по Проект ОМНИА, № BG05M2OP001-2.016-0007, процедура „Модернизация на висшите училища“, ОП НОИР, изпълняван съвместно с Медицински университет – Пловдив. Домакини на Кариерния ден бяха учители, ученици, родители и гости в Спортното училище в града. Спортното училище в Пазарджик е създадено през 2017 година и в кратката си история е успяло да привлече интереса на над 400 ученици годишно. Това го прави едно от наистина успешните и бързо развиващи се училища с траен професионален интерес на учениците към спортните професии под ръководството на директора Георги Георгиев, носител на множество награди от международни състезания по джудо и бронзов медалист от Летните олимпийски игри в Атина 2004 година. По време на кариерния ден бяха представени условията за обучение в Национална спортна академия, възможностите за професионална реализация и кариерно развитие в областта на спорта, треньорската и учителската професия. Главен асистент Венета Петкова  представи пред аудиторията значението на висшето образование за професионалното развитие на всеки човек, особено в областите, свързани със спорта. Тя подчерта широките международни перспективи на всички завършили академията, независимо от специалностите, в които са се обучавали. Ваня Йорданова сподели свои незабравими спомени от студентския живот в НСА, които са създали не само знания, но и цял един свят на приятелства и обвързаност със спорта, спортните ценности и истински стойностния живот. В подкрепа на това с интересни и вълнуващи думи се обърна към присъстващите Стойко Сакалиев – един от бележитите футболисти на ЦСКА, който и днес работи в управлението на своя клуб. Чрез личната си история на спортист, който е извървял различни пътища в спортната си кариера, той още веднъж подчерта, че „професионалният път е свързан с образование, което надграждаш цял живот и понякога интересите ти и квалификацията вземат неочаквана за самия теб посока“. Пред учениците бяха представени различни бакалавърски и магистърски програми, сред които и новата съвместна магистърска програма „Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология“, разработена от преподаватели на НСА и на МУ – Пловдив. 
С модерната си база и подкрепата на общината Спортното училище в Пазарджик изгражда един прекрасен модел на комуникация с институции, които не само подкрепят настоящите образователни процеси, но и такива, които дават поглед към професионалната кариера на завършващите ученици.  
??????? ??? Facebook Twitter Share