НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 7178751 Картинка 6633387 Картинка 6875020 Картинка 3258854 Картинка 5151987 Картинка 5678131 Картинка 3632298 Картинка 4486592 Картинка 2203360 Картинка 9639040

Преподавател в НСА откри нова учебно-тренировъчна зала по шахмат

Публикувано на 05 март 2021
 
Отвори врати новата учебно-тренировъчна зала на шахматен клуб „Елит“, чийто председател и действащ треньор е преподавателят в Спортната академия – гл. ас. Венета Петкова. В клуба израстват и се утвърждават, като водещи състезатели и шампиони на национално и международно ниво, при подрастващите,  Никола Кънов, Данаил Попзафиров, Йоана Кръстева и 6-годишният суперталант Велислав Захариев.
Официални гости на събитието бяха проф. Николай Изов, ректор на НСА „Васил Левски“, заместник-кметът на София Дончо Барбалов, инж. Тодор Кръстев, кмет на район „Сердика“, проф. Кирил Андонов, помощник-ректор на НСА, гросмайстор Нургюл Салимова – най-младата шампионка на България при жените и втора в световната ранглиста на ФИДЕ за девойки до 18 години, депутатът Васил Антонов, д-р Михаил Илиев и други.
Заместник-кметът Дончо Барбалов поздрави младите шахматисти за отличните спортни резултати и им пожела бъдещи успехи.
В приветственото си слово ректорът, проф. Николай Изов заяви, че подобно събитие превръща деня в спортен празник за София. „Поздравявам гл.ас. Венета Петкова за всичко, което прави не само за своето развитие като преподавател в Академията, а и за това да предава опит и знания на младите шахматни таланти, които вече печелят и титли. Надявам се в скоро време да се хабилитира и като перспективен млад преподавател да продължи все така успешно да развива шахмата“ – допълни проф. Изов и подари на възпитаниците на клуба албума „Българската спортна слава“ с пожелание при следващото й издание някои от тях да бъдат представени в нея, наред с големите шампиони на България. 
След водосвета за здраве и благоденствие на отец Валентин Тупаров от храм „Възнесение господне“ младите шампиони на клуб „Елит“ Никола Кънов и Данаил Попзафиров предизвикаха на сеанс на едновременна игра официалните гости, който предизвика много емоции сред присъстващите на събитието.

   


 
Facebook Twitter Share