НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 10996609 Картинка 785078 Картинка 7280066 Картинка 10826765 Картинка 7756550 Картинка 10455036 Картинка 12244949 Картинка 7297589 Картинка 3160994 Картинка 9414916

Кметът Фандъкова засади дръвчета в кампуса на НСА


На 15 март кметът на Столична община Йорданка Фандъкова участва в засаждането на дръвчета пред Ректората на Национална спортна академия в Студентски град.

Японски клен, чадъровиден кедър и магнолия бяха сред дървесните видове, които г-жа Фандъкова и ректорът на НСА проф. Николай Изов посадиха собственоръчно.

По време на визитата си Йорданка Фандъкова разгледа реновирания лекоатлетически стадион и новооткрития Образователен и олимпийски център, от които изрази възхищението си. Любувайки се на музейната експозиция кметът Фандъкова емоционално  възкликна: „НСА не само създава спортни специалисти. Вие правите още повече, защото с тази среда и с тези послания ги възпитавате в много важни ценности.“ В книгата за впечатления на Образователния и олимпийски център г-жа Фандъкова написа първия посетителски отзив: „Поздравления за ректора на НСА – проф. Изов, ръководството, целия преподавателски състав и студентите за великолепното, интересно и изключително полезно пространство, както и за всички инициативи и инвестиции! Всичко това превръща НСА в едно от най-знаковите и обичани места за спорт, обучение, отдих и общуване на младите хора в нашия град. Благодаря ви!“

Залесяването в кампуса на НСА се осъществява благодарение на дарителската кампания, организирана за 80-годишнината на Академията, със средства от валидираната по празничния повод пощенска марка. На благотворителната инициатива откликнаха членове на Академичната общност на НСА, но също и нейни възпитаници, приятели и партньори.

Озеленяването ще продължи и в следващите седмици, за да може с идването на пролетта кампусът на Академията да се превърне в още по-красив оазис на София, обяви ректорът проф. Изов.

„Свое“ дръвче засади и кметът на Район „Студентски“ Петко Горанов. В инициативата участваха също зам.-ректорът на НСА по качество на образованието и акредитация проф. Апостол Славчев, председателят на Общото събрание проф. Лозан Митев, деканските ръководства на Факултет „Спорт“ и Факултет „Педагогика“, директорът на отдел „Административно-стопански дейности“ Валентин Добрев, председателят на Студентски съвет Елена Прокопова, преподаватели и студенти, които сръчно подготвиха дръвчетата за засаждане.

 

 


 
Facebook Twitter Share