НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 2864507 Картинка 9304125 Картинка 7752081 Картинка 3928404 Картинка 4566061 Картинка 9186489 Картинка 7161645 Картинка 6220327 Картинка 5079963 Картинка 1439742

НСА чества Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост

В навечерието на един от най-светлите български празници – 24 май, академичната общност на НСА „Васил Левски отбеляза с тържествено събрание Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост.
Слово, посветено на делото на светите равноапостоли изнесе проф. Антонио Антонов – последния придобил академичната длъжност „професор“ сред своите колеги, а ректорът връчи дипломите на  придобилите образователна и научна степен „доктор“, „доктор на науките“ и академични длъжности „доцент“ и „професор“. Проф. Изов представи пред академичната общност и избраните асистенти и главни асистенти в периода май 2021 – май 2022 година.
Официални гости на събитията в празничния ден бяха председателят на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта – Иван Ченчев, кметът на Столична община – г-жа Йорданка Фандъкова,, заместник-кметът на район Студентски - инж. Атанас Горов, от страна на БОК – Йорданка Благоева, председателят на Съвета на настоятелите към НСА и заместник-председател на българската търговско-промишлена палата – Красимир Дачев, проф. Пенчо Гешев – член на Съвета на настоятелите и ректор на НСА в периода 2012-2019, Димитър Дилчев – член на Съвета на настоятелите и изпълнителен директор на Центъра за градска мобилност, Владимир Николов – оперативен президент на ФАНТАСТИКО ГРУП, Даниел Парушев – председател на НПСС и др. За да споделят празника в Аула Максима бяха и учениците от 10-ти „в“ клас на 119 Средно училище „Академик Михаил Арнаудов“ с класен ръководител Лилия Керезова, които заедно с академичната общност и гости положиха цветя на барелефа на светите равноапостоли Кирил и Методий до параклиса в кампуса, назован на тях.
Кметът на София, г-жа Фандъкова, проф. Изов и гостите засадиха последните пет дръвчета, оформящи алеята на японските вишни в северозападната част на откритите спортни съоръжения, след което поздравиха и наградиха участниците в Първия фестивал по мини хандбал за ученици от първи и втори клас, организиран с подкрепата и за наградите на Столична община.
Ректорът на НСА представи и поредните реновирани обекти в Академията – новата учебна зала, хранителния блок с прилежащите санитарни помещения, облагородената зона около паметника на патрона на висшето училище Васил Левски, кабинета по Спортен масаж и най-новото бижу – заседателната и конферентна зала на третия етаж в Ректората.
 
??????? ??? Facebook Twitter Share