НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 6975377 Картинка 2190239 Картинка 4276266 Картинка 9318690 Картинка 11600534 Картинка 5425911 Картинка 8901809 Картинка 1933347 Картинка 343782 Картинка 1981886

Германски компании предлагат работа на студенти от НСА

Студенти, завършващи специалностите на Национална спортна академия „Васил Левски“, най-вече „Кинезитерапия“, ще имат възможността да работят в големи германски компании. Това стана ясно на днешната среща между ректора - проф. Николай Изов, декана на факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ – проф. Даниела Любенова и екип на немската фирма FIT COMPANY, воден от изпълнителния директор Дирк Рупрехт. 
Гостът информира проф. Изов, че ръководената от него фирма менажира множество възстановителни, фитнес центрове и плувни комплекси в едни от най-големите немски компании и допълни, че това е част от политиката на държавата за поддържане здравето на служителите, като услугите се финансират от здравната каса. 
От FIT COMPANY увериха, че фирмата ще оказва съдействие по признаване на дипломата в Германия, ще осигуряват работа по специалността с трудов договор, както и жилище на назначените от тях кадри. Изискването към кандидатите е да имат ниво В2 на владеене на немски език. Подробна оферта ще бъде изпратена до седмица, която ще се публикува на сайта на НСА. Двете страни се договориха да подпишат и споразумение за съвместно сътрудничество, което официално ще регламентира двустранните договорености.
Проф. Николай Изов благодари на Дирк Рупрехт за високата оценка, която се дава на специалистите, завършващи Спортната академия. В края на работната среща той подари на гостите алманаха на факултет „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“, издаден по случай 80-годишнината от основаването на Спортната академия, която се чества през настоящата година. 


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share