НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 5394586 Картинка 100190 Картинка 3712886 Картинка 11683307 Картинка 7743737 Картинка 4140631 Картинка 6501954 Картинка 10791133 Картинка 9266626 Картинка 3618058

Студенти от НСА отново част от ТВ академията на БНТ

 
За втора поредна година студентите от НСА „Васил Левски” в специалност „Спортен коментатор” и магистърска програма „Спортна журналистика” са част от Телевизионната академия на БНТ. Заедно с техни колеги от други 7 водещи университета у нас от 4 октомври те ще трупат знания и умения в обществената телевизия. Участието на нашите студенти е възможно благодарение на подписания договор между НСА „Васил Левски” и Българска национална телевизия, с който продължава ползотворното сътрудничество между двете институции.
На официалното откриване на стажантската програма в студио 3 на БНТ – „Акад. Хачо Бояджиев”, присъства ръководството на медията от чието име към студентите пръв се обърна генералният директор Емил Кошлуков, инициатор на телевизионната академия. „Убеден съм, че пътят за развитие на една обществена медия е да отвори вратите си към всички студенти от специалностите, които могат да бъдат интегрирани при нас. Вярваме в обновлението на телевизията и имаме нужда от нови хора с нови идеи, с ново виждане към света особено във времето, когато гледането на телевизия се променя радикално. Вашето присъствие не е просто стаж, а участие в общата ни дейност - подкрепа, помощ, съвместна работа. Сигурно ще има изненади, разочарования, дори може да се разминат някои ваши представи, но след месец ще излезете от тук далеч по-знаещи - хора, които ще могат да работят навсякъде", сподели генералният директор на БНТ. 
След него водещата на церемонията Анна Ангелова предостави думата за приветствия и на члена на Управителния съвет и преподавател в НСА „Васил Левски” Василена Матакева, директора на дирекция „Програмно съдържание” Ивайло Огнянов, изпълнителния продуцент на „Новини” Надя Обретенова, ръководителя на „ТВ Академия” Антония Николова, както и на спортния журналист Илия Илиев, който ще е наставник на стажантите от НСА „Васил Левски”.
През следващия месец, студентите, които са разделени на две групи, ще общуват и работят с водещите професионалисти от Дирекция „Спорт”. Относно техните нагласи и очаквания менторът им Илия Илиев обобщи: „Трябва да очакват доста провокации, много протегнати ръце за помощ, но също така нека са готови да дадат от себе си и своята гледна точка към събитията и начина, по който те се случват. И да не забравят, че телевизионната журналистика е отборна игра.” 
След края на обучението всички успешно приключили ще получат и специален сертификат, но най-безценен си остава опитът придобит от спортните репортери на БНТ. 
 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share