НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 8766081 Картинка 11718840 Картинка 760264 Картинка 2299249 Картинка 8446530 Картинка 10375942 Картинка 3320739 Картинка 10126077 Картинка 8524293 Картинка 12051738

НСА е домакин на детския лагер по спорт и изкуства на район Студентски

С много настроение и емоции, днес, на територията на Национална спортна академия „Васил Левски“ бе даден старт на детския лагер по спорта и изкуствата, организиран от район Студентски на Столична община за 17-а поредна година.
В рамките на две седмици над 120 деца ще се включат в занимания по десет вида спорт, които ще бъдат водени от преподаватели и студенти на Академията. Те ще запознаят малчуганите и с нетрадиционни за образователния процес в българските училища спортни дисциплини като  скуош, крикет, ръгби, хокей на трева, бейзбол , фехтовка и др.
Следобедните часове в кампуса са отделени за творчество и изкуства в работилница „Изкуството през моите очи“, ще има занимания по рисуване, декорация, фолклорика, модерни танци и йога.
В партньорство със Софийската регионална здравна инспекция експерти ще запознаят децата с вредата от тютюнопушенето, инспектори от Детска педагогическа стая ще се включат в часове „Безопасна ваканция“, а издателство „Изкуства“ ще провежда дискусии на тема „Как се прави книга“ и презентации по компютърно моделиране „Компютърна лаборатория“.
От името на ректора на НСА, проф. Николай Изов участници и родители бяха поздравени от проф. Кирил Андонов, помощник-ректор. „За нас е огромно удоволствие да ви посрещнем в НСА. Тук ще срещнете много действащи олимпийски, световни, европейски и държавни шампиони на България и ще видите как те тренират както на откритите, така и на закритите спортни съоръжения. Някои от вас, може би, ще станат бъдещите шампиони и ще продължат образованието си в НСА, за което ние много ще се радваме“ – заяви в приветствието си проф. Андонов с пожелание за чудесна ваканция на всички.
Заместник-кметът на район Студентски, Искрен Арабаджиев благодари на домакините за прекрасните условия, които Академията предоставя за поредна година на децата на София. „За тези, които за поредна година присъстват тук искам да помагате на по-малките, да си изкарате много хубаво, без инциденти и бъдете внимателни на спортните съоръжения. Пожелавам Ви едно много хубаво лято“- допълни Искрен Арабаджиев.
За да споделят началото на лагера по спорт и изкуства с децата бяха и административният директор на НСА - Валентин Добрев, доц. Тодор Маринов – ръководител на катедра „Теория на физическото възпитание“, доц. Иван Колев – ръководител на катедра „Ледени и технически спортове“, много преподаватели и студенти.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share