НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 3605417 Картинка 6114525 Картинка 9273284 Картинка 3900181 Картинка 11002389 Картинка 10297936 Картинка 10311261 Картинка 8635541 Картинка 8430035 Картинка 3424927

VI Международна научна онлайн конференция „Спорт и сигурност“ проведе НСА

 
Национална спортна академия „Васил Левски“, в партньорство със Спортния факултет на белградския университет „ Юнион Никола Тесла“, проведе шестото издание на научно-практическата онлайн конференция „Спорт и сигурност“, подкрепена тази година от Балканската мрежа за спортна наука и образование.
Във форума взеха участие водещи експерти, отговорни за превенцията и опазването на сигурността в спорта от България, Сърбия, Израел, Хърватия, Румъния и др., а 22 автори представиха 17 доклада, показващи изследователските им постижения и практически опит. Представените материали и последвалите дискусии потвърдиха високото ниво на конференцията и актуалността на темите, свързани със спорта и различните аспекти на сигурността – социални, психологически, организационни и образователни. Дискутираха се и мерките за гарантиране на обществения ред и сигурност, ефективното справяне и противодействие при пандемични ситуации, при терористични заплахи на спортни събития, за противопоставяне на хулиганството и расизма в спорта и др.
С приветствия към всички участници се обърнаха проф. Николай Изов, ректор на НСА и проф. д-р Небойша Чокорило – съпредседател на конференцията и декан на факултета по спорт на Университета „Юнион Никола Тесла“ в Белград. 
Събитието бе открито от проф. Татяна Янчева, заместник-ректор по научната и международна дейност на НСА и председател на конференцията. „Съвременните реалности ни изправят пред нови проблеми и предизвикателства, което изисква разширяване на обхвата на темите, свързани със сигурността в спорта. Свидетели сме на постоянно възникване на нови и непредвидени заплахи за сигурността“ – заяви проф. Янчева и допълни, че пандемията Ковид-19 е изправила света пред нови предизвикателства, което поставя нови акценти пред темата за сигурността в спорта.
Наред с традиционните теми бяха представени и дискутирани новите рискове в спорта като информационната сигурност, фалшивите новини, социалните мрежи и нанотехнологиите.
 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share