НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 7562273 Картинка 3103045 Картинка 490111 Картинка 11356436 Картинка 11246414 Картинка 3157617 Картинка 8637449 Картинка 1254912 Картинка 9244578 Картинка 9739303

НСА удостои Тервел Пулев със сертификат за доброволчество

В присъствието на академичното ръководство, ректорът, проф. Николай Изов удостои боксовият шампион Тервел Пулев със сертификат на Центъра по доброволчество към НСА „Васил Левски“ за цялостната му доброволческа дейност от началото на пандемията COVID-19.
На два пъти в рамките на една година докторантът в докторска програма “Теория и методология на спортната наука“ в НСА се присъедини към екипа на Спешно отделение в УМБАЛ „Софиямед“ с дейности на първа линия, подпомагащи медици и пациенти в ежедневната трудна битка с коварната болест. 
„От името на ректорското ръководство искам да поздравя Тервел затова, че продължава да е пример как всеки може да е полезен, превръщайки обществените нужди в лични каузи. Ние се гордеем, че е наш възпитаник, който не спира да помага без да се афишира, като по този начин потвърждава на практика, че спортът изгражда качествени личности и ценностна система, така необходими днес на младите хора в България“ – заяви проф. Изов и допълни, че Тервел Пулев е един от възпитаниците на Академията, които ежедневно издигат нейния престиж както в спорта, така и извън него.  
От своя страна звездата на българския бокс благодари за признанието и сподели, че винаги се чувства уникално, когато е в НСА и ненапразно продължава образованието си тук. „Обръщам се с благодарност към всички Вас за това, което правите за мен, начинът по който ме карате да се чувствам, когато съм тук. Това, за което ме отличавате днес е моя идеология, мое мислене и по този начин възпитавам и децата си. Може да не станат големи спортисти, но много по-важно е да бъдем хора“ – каза още Тервел Пулев.  
Ръководителят на Центъра по доброволчеството в Спортната академия, доц. Георги Драганов, връчи на Пулев и благодарствено писмо, за това което прави във високохуманната си дейност в качеството му на член на академичната общност, спортист, човек и общественик.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share