НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 3316554 Картинка 2110491 Картинка 10952057 Картинка 11603179 Картинка 3739225 Картинка 11280014 Картинка 11538276 Картинка 7105713 Картинка 3618461 Картинка 5778258

НСА с отличие в професионално направление „Спорт“ сред висшите училища

 
Национална спортна академия „Васил Левски“ е на първо място в професионално направление „Спорт“ в стандартизираната класация „Комплексна оценка“ в рейтинговата система на висшите училища в България и за 2020 година.
Организираното от в-к „24 часа“ и „Отворено общество“ връчване на традиционните награди на най-добре класираните в рейтинговата система висши училища се проведе в онлайн среда, поради извънредната обстановка в страната. Тези награди вече са известни под името „Академични оскари“ и в последните години кандидат-студентите ги ползват като ориентир къде да учат висше образование.
Преди „връчването“ на отличията се проведе дискусия „24 часа дебати“ – Как висшето образование и бизнесът да са си взаимно полезни. Основната цел на дебатите бе  да се набележат конкретните стъпки как висшите училища да са полезни на бизнеса с подготвени кадри, а на студентите си – с шанс за добра кариера и като цяло да допринасят за икономическото развитие.
„Благодаря на ректорите, с които направихме много промени, дори такива, които не бяха популярни, но всички вие участвахте в тях. Стратегията за висшето образование за 2021 – 2030 г. съдържа мерки, които бяха необходими, неизбежни. През последните години чувахме критики, че студентите са ни малко, че висшето образование не е свързано с бизнеса, но това можеше да се каже преди 5 години. Днес научната дейност е много по-висока, чуждестранните студенти се увеличиха и увеличихме студентите в педагогическите и аграрни специалности“ – заяви в откриващото си слово министърът на образованието Красимир Вълчев.
От името на ректора , проф. Николай Изов, участие в дискусията взе проф. Апостол Славчев, заместник-ректор по качеството на образование и акредитацията, който получи и символично връчената награда на НСА за първото място в професионално направление „Спорт“ в България.
На събитието, освен ректорите на водещите висши училища и представители на големи фирми присъстваха също Николай Вълканов – заместник-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Георги Стойчев, ръководител на консорциума, който изготвя рейтинга на висшите училища в България.
 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share