НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 9774955 Картинка 6490849 Картинка 7443626 Картинка 9364835 Картинка 5509673 Картинка 374020 Картинка 6985838 Картинка 9919205 Картинка 8398225 Картинка 8987695

НСА подкрепи Олимпийския ден на Спортното училище „Васил Левски“ - Пловдив

 
За поредна година и по оригинален начин Спортното училище „Васил Левски“ в Пловдив бе домакин на Олимпийски ден, чиято цел бе да покаже културните и образователни постижения на учениците-спортисти и същевременно да се отдаде почит към паметта на Апостола на свободата - патрон на училището.
Участието на Спортната академия в тази представителна проява на пловдивското училище има важно символично значение, поради това, че и двете институции имат един и същи патрон – Васил Левски. Наред с това възпитаниците му са и едни от нашите най-добри студенти както в спортно-техническо отношение, така и като бъдещи специалисти с възможности за овладяване тайните на спортната методика. 
Не на последно място трябва да се изтъкне и дългогодишното сътрудничество между ръководствата на двете образователни институции в усъвършенстването на подготовката и разширяването на перспективите за развитие и успешно бъдеще на учениците.
Актовата зала на училището се оказа тясна за всички, които взеха участие в честването, особено в условията и изискванията на предпазните мерки взети от ръководството с оглед опазване здравето на възпитаниците. 
Вълнението от предстоящото културно състезание придаде неповторима атмосфера, обхванала и преподаватели, и гости. Предвидливо, организаторите създадоха условия за участие в културните олимпийски състезания на учениците от всички класове, както и на всички желаещи чрез онлайн платформата Тиймс, като в нея се включиха още 241 възпитаници и техните родители.
Директорът, Ружка Генова, откри своебразната културна Олимпиада като изтъкна голямото значение на съчетанието на спортната подготовка с културното развитие на ученика в духа на олимпийските принципи и идеали.  
Гости на форума бяха проф. Лозан Митев от Национална спортна академия „Васил Левски“ и двукратния олимпийски шампион Николай Бухалов, президент на Българската федерация по кану каяк.
Проф. Лозан Митев отправи специалното послание на ректора на НСА, проф. Николай Изов, в което се подчерта специалното значение, което Академията отдава на сътрудничеството със спортното училище и благодарността към преподавателския състав за техния огромен труд в изграждането на бъдещите спортни герои и специалисти. 
От името на академичната общност проф. Митев даде много висока оценка на изявите и постиженията на възпитаниците на Спортно училище „Васил Левски“ като студенти с голям творчески потенциал и висока мотивация в изявите им като млади специалисти.
Олимпийският ден се превърна в своеобразна борба на познанието и смелостта на учениците от горната степен на обучение. Състезанието в областта на Олимпийското образование и култура показа младите спортисти в една съвсем друга светлина – на хора с идеи, съобразотелност, решителност и достоен спортен дух – това, което се нарича спортна култура. 
Особено ценна бе изявата на учениците в областта на изкуствата. Над 60 от тях бяха взели участие в конкурса по литература, поезия и изобразително изкуство, представяйки по неповторим начин непосредствените изживявания и ценности на младия спортист, пречупени през моралните стойности на спорта.
За всички участници бяха предоставени специални награди от НСА „Васил Левски“ в знак на признание за положените усилия и оригинални постижения, които напълно отговарят на изискванията за успешно следване в Академията.
 

Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share