НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Третокурсникът Илия Петков е студент на годината в специалност „Таекуондо“

Преподаватели и студенти от специалност „Таекуондо“ се срещнаха днес с ректора, проф. Николай Изов, за да изкажат благодарността си към ръководството на НСА за подкрепата, която им оказва за развитието в спортно-състезателната дейност, както и при реализиране на всички техни проекти и начинания. 

Проф. Изов получи специален подарък за спомен от откриването на академичната учебна година, когато, с демонстрации по таекуондо на Демо отбора ни, се отбеляза и 30-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Република Корея.

Таекуондистите използваха случая, за да отличат своя  Студент на годината -  третокурсника Илия Петков . Под бурните аплодисменти на колегите си той получи годишна стипендия, осигурена от Медицинска лаборатория „Рамус“. Тя му бе връчена от Димитър Михайлов - вицепрезидент на БФ Таекуондо, вицепрезидент на лаборатории „Рамус“ и докторант на Академията. 

„Много съм щастлив, че имам възможността да наградя Студента на годината. Надявам се това да се превърне в традиция, а доколкото ние имаме възможност ще подкрепяме инициативата, защото вярвам, че нашите студенти са добри и това ще е допълнителен стимул за тях. Надяваме се НСА да продължава да помага на нашата федерация, както досега, с високообразовани кадри по таекуондо“ – заяви при награждаването Димитър Михайлов.

Годишната стипендия е учредена в памет на Чанг Конг Со – един от първите южнокорейски треньори по таекуондо в България.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share