НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА получи дарение от семейството на Жорж Ганчев

Ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“, проф. Николай Изов и председателят на Общото събрание проф. Лозан Митев , приеха  дарение, което направи днес съпругата на Жорж Ганчев – един от ярките български политици и общественици на прехода, починал преди година.

Г-жа Валентина Шишкова, както и дъщерите - Силвана Лангшеър и Джулия Чейз, предоставят безвъзмездно на Спортната академия личното фехтовално оръжие и екипировка  от годините на активната спортна кариера на Жорж Ганчев, като член на националния отбор на България и от преподавателската му дейност в университетите на Харвард, Итън и Лос Анджелис. В историческия архив на Академията влизат още дипломата от Британската академия по фехтовка, множество документални фотоси от спортната му кариера и екземпляр на книгата „Автобиография“ на английски език. 
Проф. Николай Изов благодари и връчи за всеки един от дарителите специален диплом за направеното дарение с уверението, че експонатите ще намерят своето подобаващо място в експозицията за 80-годишнината на Академията.
На вълнуващата среща в кабинета на ректора присъстваха проф. Красимир Петков, декан на факултет „Спорт“, проф. Кирил Андонов, помощник-ректор, проф. Вихрен Бачев и др.


    
 


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share