НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 2732464 Картинка 9076794 Картинка 5186329 Картинка 1873798 Картинка 10572873 Картинка 11723155 Картинка 8057679 Картинка 5317148 Картинка 851320 Картинка 3934874

НСА откри учебната година с обновена база и десетки шампиони - първокурсници

Национална спортна академия „Васил Левски“ откри днес новата академична учебна 2020/2021 година в напълно обновената си и модернизирана Аула Максима. При стриктно спазване на актуалните противоепидемични мерки първокурсниците от трите факултета - „Спорт“, „Педагогика“ и „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ имаха официални срещи с академичното ръководство. Ректорът, проф. Николай Изов поздрави с „Добре дошли“ всички студенти и връчи книжките на тези, които постигнаха най-висок приемен бал в кандидат-студентската кампания, както и на десетките звезди на българския спорт, избрали да продължат професионалния си път в НСА.

„Днес Вие официално встъпвате в редиците на академичната общност на нашата Алма матер. Да бъдете част от нея е не само път за бъдещата Ви професионална реализация, а и възможност за осъществяване на Вашите идеи и мечти. Нашата мисия е да Ви дадем знания, опит, отлични условия за обучение, да Ви насърчаваме и подкрепяме. На всички студенти, преподаватели и служители пожелавам здраве, успехи и удовлетворение от постиженията“ – заяви в поздравителното си слово проф. Изов.

Тази година първокурсници във факултет „Спорт“ са Стефани Кирякова от националния ансамбъл по художествена гимнастика и бившата и колежка Теодора Александрова, бадминтонистката Стефани Стоева, бившият волейболен национал Андрей Жеков, баскетболистът Александър Везенков, тенисистът Димитър Кузманов, футболистите Николай Михайлов, Живко Миланов, златното момиче на българската фехтовка Йоана Илиева и др. Гости на церемониите в трите факултета бяха проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА 2012-2019 г. и член на Академичния съвет, Красимир Дачев – председател на Съвета на настоятелите на НСА и заместник-председател на Българската търговско-промишлена палата, доц. Саздова – съпредседател на Асоциацията на физиотерапевтите в България.

В рамките на програмата по откриване на годината се проведе и демонстративен тенис мач между извънредния и пълномощен посланик на Република Корея в страната Н.Пр. Джонг Джин-кю и състезателката на ТК НСА Ралица Александрова – шампион на страната при девойките до 18 години. Състезателите по тоекуондо на НСА направиха зрелищни демострации, в които се включиха лично ректора и председателя на БФ Таекуондо – Слави Бинев. Събитието се проведе в чест на 30-годишнината от установяване на дипломатически отношения между Република България и Република Корея и отличното сътрудничество между посолството и НСА.

От днес студентите на Спортната академия ще имат на разположение обновени зали, съблекални, нова книжарница, подобрено информационно обслужване, нови програми, които създават повече възможности за работа в извънредни условия, разширени възможности за специализация, включително и по програма „Еразъм“ в чужбина.

Въпреки ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка ръководството на Академията започва учебната година с изпълнена програма за реконструкция и модернизация на важни инфраструктурни обекти на НСА, като студентско общежитие – бл. 15, Многофункционална спортна зала, ПУСБ „ Проф. Иван Стайков“ и ПУСБ „ Проф. Никола Хаджиев“, плувен басейн на НСА – „Мадара“.


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share