НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Голям интерес към Деня на безопасност на пътя в НСА

Студенти, преподаватели, граждани на София и медии се включиха с голямо желание в Деня на безопасност на пътя, организиран от сектор „АВТО-МОТО“ на Национална спортна академия „Васил Левски“.

Събитието бе част от кампанията на Министерство на вътрешните работи и Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, чийто партньор е Спортната академия. Тази година кампанията за България е под мотото „Остани жив! Пази живота!“

Ректорът, проф. Николай Изов даде старт на Деня на безопасност на пътя в НСА, като се включи лично във всяка една от симулациите, водени от студентите и преподавателите от сектор „АВТО-МОТО“ начело с доц. Димитър Илиев – осемкратен рали шампион на България.

В симулациите на ПТП, на движение след употреба на алкохол и демонстрациите за обезопасяване се включиха още футболистът и студент в задочна форма на обучение - Стойко Сакалиев в екип с декана на факултет „Спорт“ проф. Красимир Петков, ректорът на НСА в периода 2012-2019 г., проф. Пенчо Гешев в екип с настоящия – проф. Изов, студенти от университета в Коимбра (Португалия) по програма Еразъм+ , Филип Лазаров – водещ на bri4ka.com и първокурсник в НСА, репортери от водещи медии и много други.   

Всеки желаещ имаше възможността да попълни и специалния формуляр „Моето обещание“, като за деня броят на обещалите в НСА да бъдат толерантни на пътят и да пазят живота е 87 човека.

Гости на събитието от партньорските организации бяха инспектор Мария Ботева и Атанас Терзиев от Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР и д-р Милен Марков от Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата.

При засилени противоепидемични мерки кампанията Дни на безопасност на пътя в България се провежда в периода 16-22 септември и тази година е под патронажа на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски.

Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL организира кампанията за пета поредна година, а целта е да се намали до 0 поне за един ден броя на загиналите при пътнотранспортни произшествия, който за европейския континент е 70 човешки живота на ден. Организацията застъпва позицията, че за жертвите на пътя отговорността е на всички и призовават за внимание при участие в движението по пътищата, за да е защитен всеки и околните от пътни инциденти и вреди.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share