НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА чества символично Международния олимпийски ден

Национална спортна академия „Васил Левски“ спази дългогодишната си традиция и отбеляза символично Международния олимпийски ден – 23 юни.

Всяка година на този ден олимпийски организации и образователни институции, съпричастни на идеалите на Олимпизма, изявяват своята признателност към делото на основателите на съвременното олимпийско движение и лоялност към моралните ценности на спорта.

При спазване на противоепидемичните мерки и изисквания гости на тазгодишното събитие, организирано от олимпийския клуб на НСА, бяха колеги и млади последователи от столични училища, както и членове на олимпийския клуб в  Босилеград. Те имаха възможността да гледат и специално създадения за събитието филм на гл.ас. Емилия Витанова – преподавател в катедра „Мениджмънт и история на спорта“. 

От името на ректора на спортната Академия и академичното ръководство, с поздравление към участниците се обърна проф. Апостол Славчев, заместник-ректор по качеството на образованието и акредитацията. Той припомни на младите хора целта и идеите за честването на този ден.

„Традицията да се отбелязва Олимпийския ден в България дължим на олимпийския клуб на нашата Академия, който преди 24 години, с подкрепата на БОК, учреди символичното факелно бягане, посветено на 100-годишнината от провеждането на първите олимпийски игри в Атина“ – допълни проф. Славчев.  

На финала на факелното бягане, преминало през територията на НСА и Студентски град, той прие символичния огън с традиционното за всеки олимпийски факлоносец „Приемам с гордост олимпийския огън чист и неопетнен“ и пожела на всички да го носят в сърцата си, за да продължават да разпространяват ценностите и идеалите на Олимпизма.

Международният олимпийски ден бе честван днес и във водната учебно-спортна база на НСА в Несебър, където студентите от специалност „Адаптирана физическа активност и спорт“, при строго спазване на противоепидемичните мерки, чрез забавни игри, отдадоха почитта си към олимпийските символи и идеи.

 


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share