НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Успехи на спортистите от НСА

Архив 2016 година  Архив 2015 година  Архив 2014 година  Архив 2013 година  Архив 2012 година 

 

Успехи на спортистите от НСА

2017 годинаЗа повече информация следвайте линка в колонката Състезание

Дата Спорт Състезание Резултати на спортистите от НСА
15.03.2017 Университетски зимни игри, Боровец Представителите на НСА триумфираха за шести пореден път с купата за комплексен отборен победител на завършилите в Боровец Университетски зимни игри, организирани от АУС „Академик“. Тази година нашите представители спечелиха общо 24 медала, от които 10 златни, 9 сребърни и 5 бронзови медала.
10.03.2017 Хандбал-мъже Купа България, Габрово Отборът на НСА зае второто място
19.02.2017 Тенис на маса Турнир "Йото Дреновски"

Победител при мъжете стана националът Петьо Кръстев. На финала той победи съотборника си в "Дигеста Профиспорт 2007" Петко Габровски с категоричното 4:0 гейма.
Бронзовите медали останаха за Денислав Коджабашев и Стефан Тодоров.
При жените шампионка е Сибел Исмаилова. Представителката на КТМ "НСА" се наложи в мача за първото място над Елица Замфирова с 4:1. Трети са Мария Йовкова и Детелина Михайлова.

04.02.2017 Лека атлетика Национални Шампионати в зала, Добрич

Шампион в скока на височина за мъже с постижение 225 см е финалистът от ОИ 2016 Тихомир Иванов (СК „Свилоза“ Свищов) – студент II курс, Специалност „Лека атлетика“. Шампионска титла в скока на височина постигна редовната докторантка в Катедра „Лека атлетика“ Ива Димова (ЛК „ТОТ АТЛЕТ“ Габрово). На трето място се класира Галина Николова (III курс, УФ). В дисциплината тласкане на гюле за жени доминираха студентките Рената Петкова, Анна Чиприянова и Магдалена Съйкова, подготвящи се при гл. ас. Румяна Карапетрова, класирали се съответно на второ, трето и четвърто място. Студентки в УФ Ивона Сураджиева (с треньор Петър Дачев) и Галина Николова (с треньор Лили Видева) се класираха на второ и трето място в скока на дължина за жени. Бронзовите медали в дисциплината 4 х 400 м бяха спечелени от щафетата на КЛАСА в състав Мартин Илиев, Кристиян Иванов, Едуард Борисов, Марио Андреев под ръководството на доц. Пламен Нягин. Бронзов медал в дисциплината скок на дължина за мъже спечели Даниел Анков (рез. 7,20 м) с треньор Петър Дачев.

27.01.2017 Биатлон Европейско първенство по биатлон, Душники Здруй (Полша)

Вторият състезателен ден от тазгодишното Европейско първенство по биатлон в Полша премина под българска доминация. Двамата ни най-елитни състезатели бяха невероятни в спринта на 10км. и окупираха почетната стълбичка.
Името на днешния герой е Владимир Илиев. Българинът от Троян сбърка само веднъж на стрелбището и излезе на 4 сек. изоставане след последната стрелба. Нашето момчето даде всичко от себе си във финалните метри и грабна Европейската титла. Днешното отличие е трето за Владо Илиев от Европейски първенства, но предишните да са с бронзов цвят. Днес историята беше пренаписана, защото това е първи златен медал за България от подобен форум при мъжете.

25.01.2017 Биатлон Европейско първенство по биатлон, Душники Здруй (Полша)

Красимир Анев се представи блестящо в индивидуалния старт на 20 км на първенството в Душники Здруй (Полша), като повали 20 от 20 мишени. Българинът обаче изостана с 11,4 секунди от победителя Александър Логинов. Рускакът допусна една грешка в стрелбата, което в тази дисциплина означава 1 добавена минута към времето.

18.01.2017 Футзал Студентско първенство по футзал

Женският отбор на НСА по футбол победи ЮЗУ във финалната среща от Студентското първенство по футзал, което се проведе в Спортен компекс "Бонсист".

14-15. 01.2017 Борба Държавен личен шампионат по свободна и класическа борба, Сливен

Юношите от клуба по борба на НСА "НСА-Академик"  извоюваха 3 златни и 3 бронзови медала. Техни носители станаха Иван Иванович в кат. до 60 кг, Стоян Кубатов в кат. до 66 кг и Владимир Стойчев в кат. до 84 кг- и тримата в класическия стил. Владимир бе избран и за най-техничен състезател на първенството. Двата бронзови медала също отидоха при класиците ни – Симеон Даруиш и Валентин Димитров в кат. до 66 кг, а третия спечели Сертан Хюсеинов в кат. до 60 кг в свободния стил

 

Сподели във Facebook Twitter Share