НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Шампионско начало на кандидатстудентската кампания на НСА в Плевен

На 24 февруари 2020 г. екип на Национална спортна академия „Васил Левски“, воден от олимпийската шампионка и преподавател в Академията, гл.ас. Тереза Маринова, посети родния й град Плевен, където се срещна с ученици от 11-ти и 12-ти клас от Спортно училище „Георги Бенковски“, Държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“, Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици и Математическа гимназия „Гео Милев“.

Нашите представители запознаха учениците с богатото разнообразие от специалности, акцентирайки на факта, че завършилите спортната Академия намират реализация във всички сфери на обществения живот у нас и в чужбина, а дипломата се признава както в Европа, така и в цял свят.

Посещението съвпадна с откриване на реновираната зала по лека атлетика в Спортно училище, на което официални гости бяха заместник-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, председателят на „Лайънс клуб-Плевен“ Ивайло Стоянов, народният представител Владислав Николов, областният управител на Плевен Мирослав Петров. Средствата за ремонта на съоръжението бяха осигурени от инициативата на „Лайънс клуб – Плевен“ под надслов „Да създадем условия за шампиони“, чието лице беше олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова. Веднага след откриването тя проведе и открита тренировка с деца от града, наситена с много положителни емоции.

Екипът на НСА „Васил Левски“ благодари на заместник-директорите на плевенските училища, които спомогнаха при организацията и провеждането на срещите от кандидатстудентската кампания.

    Всички новини


??????? ??? Facebook Twitter Share