НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 2577057 Картинка 394296 Картинка 10189272 Картинка 10310375 Картинка 6050697 Картинка 6505609 Картинка 8973316 Картинка 10305141 Картинка 5727448 Картинка 9223257

Делегация на НСА участва в поклонение пред паметта на Апостола в Цариброд

Публикувано на 21 февруари 2020

На 19 февруари  Общинското ръководство в Цариброд, съвместно с културната общественост и представители на обществени, просветни и спортни институции на града, организира отбелязването на 147-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата - Васил Левски.

По покана на домакините в церемонията участваха представители на Българското посолство в Белград, депутати от Народното събрание,  общественици и бизнесмени от България. Събитието уважиха  както представители на ръководството на Пиротски окръг, така и на Сръбската държава.

Програмата на честването включваше откриване на фотоизложба от Музея на Васил Левски в Карлово, тържествено полагане на цветя пред паметника на Апостола в града и среща с кмета на Цариброд.

Слова за делото и значението на Апостола за българския народ и ролята му в историята на Сърбия и България произнесоха  кметът на града Владица Димитров, посланик Радко Влайков, зам.-председателят на Народното събрание-Валери Симеонов, представителят на ръководството на Пиротски окръг - Драгана Тончич, държавният секретар в Министерството на държавната администрация и местно самоуправление - Иван Бошняк, Ректорът на УНСС - проф. Димитър Димитров  и проф. Лозан Митев.

Особено впечатляващо бе представянето на художествения спектакъл-рецитал, подготвен от учениците в Царибродската гимназия „Св.Кирил и Методий“.

По време на посещението на делегацията на НСА „Васил Левски“ в Цариброд се проведе работна среща с председателя на Общинския съвет на града  Зоран Джуров и ръководителите на спортни организации в Цариброд. Срещата имаше за цел да се обсъдят възможности за съвместно сътрудничество между НСА и община Цариброд в областта на спорта, с цел подобряване на условията и възможностите за развитие на младото поколение в града, както и за разширяване на методическите и спортно-технически контакти със спортните специалисти по видове спорт и дейности. Постигната бе договорка двете страни, след съвместни консултации, да изготвят проект за сключване на споразумение за сътрудничество и план за осъществяване на конкретни инициативи през 2020 г. Срещата премина в изключително приятелска и конструктивна атмосфера, като двете страни се договориха в средата на март делегация на Цариброд  да посети Национална спортна академия „Васил Левски“.

   


 
Facebook Twitter Share