НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Летен лагер по адаптирани водни спортове на УСБ – Несебър

За тринадесети пореден път в учебната база по водни спортове на Национална спортна академия „Васил Левски“ в Несебър деца и възрастни с увреждания участваха в традиционния летен лагер по адаптирани водни спортове.

Обучението се проведе в периода 20-30 юни 2019 г. с участието на 27 деца и младежи със и без увреждания от всички краища на България, както и възрастни от Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост в гр. Баня, община Карлово.

Летният лагер е методическа практика за студентите от магистърската програма по Адаптирана физическа активност и спорт (АФАС) при НСА, като заедно с тях участваха и студенти инструктори от специалност АФАС от България, Гърция, Кипър, Либия, Абу Даби, Испания и Дубай. Всички те влязоха в ролята на спортни партньори на децата и възрастните в придобиването на нови умения.

Участниците в лагера се забавляваха в практикуването на плуване, кану-каяк, ветроходство и голямото разнообразие от игри във водата и на плажа. За доброто настроение допринасяха и ежедневните занимания със зумба.

Заместник-ректорът по учебната работа проф. Николай Изов връчи на всички участници сертификати и награди за успешното завършване на курса.

Водещи преподаватели в тазгодишното издание на летния лагер бяха доц. Стефка Джобова, гл.ас. Вили Александрова, ас. Ивелина Кирилова, хон. преп. Слав Петков.

Опитът на педагозите от НСА показва, че адаптираните занимания с водни спортове се отразяват изключително благоприятно на физическото и психическо състояние на хората с увреждания. Активностите имат мощен положителен ефект върху социализацията и интеграцията на децата и възрастните, независимо от характера на техните специални потребности.

Затова методиката на провежданото обучение е ориентирана към осъществяването на комплексни цели и задачи

Линк към страницата на сектор АФАС - https://www.facebook.com/afasNSA/

 

    Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share