НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Антонио Олива представи в НСА теоретични и практически аспекти на спорта карате

На 7 март студенти, спортисти, преподаватели и треньори имаха възможността да участват в открита лекция и дискусия с един от най-опитните треньори по карате в световен мащаб. Испанецът Антонио Олива - носител на 9-ти дан по карате - сподели изключителния си опит в сферата на бойните спортове.

В темата „Пътят към световните медали – техника, тактика, емоция“ гост-лекторът представи теоретични и практически аспекти на спорта карате, които провокираха интерес и множество въпроси от залата.

В експозето си, онагледено с поредица от схеми и скици, сенсей Олива очерта параметрите на своята теория, основана на 60-годишния му опит в спорта карате, практиката му като треньор на националния отбор на Испания и работата му с някои от най-изявените световни и европейски шампиони по карате.

Модератор на дискусията беше проф. Кирил Андонов, помощник-ректор на НСА, който подари сувенир на госта, като спомен от посещението му в Академията. На лекцията присъства и зам.-ректорът по научната и международна дейност проф. Татяна Янчева.

Антонио Олива посети България по покана на националната ни карате федерация във връзка със съвместна работа по подготовката на най-перспективната българска състезателка Ивет Горанова, която има шанс да спечели квота за Олимпийските игри през 2020 г.

Лекцията на Антонио Олива в НСА се проведе по инициатива на преподавателя по карате гл.aс. Радослав Пенов.

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share