НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Студентите на НСА се включват в кампанията „Да изчистим България заедно“

Студентите на Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) са сред най-активните участници в кампанията „Да изчистим България заедно“. Талисманът на инициативата посети Летния студентски университет в Албена, за да се срещне с доброволците за деня на почистването - 15 септември.

Събитието се организира от Националното представителство на студентските съвети, които подкрепят кампанията за поредна година, а отборът им от доброволци е сред най-многобройните. В Летния студентски университет участват над 350 младежи от цялата страна. Програмата включва и спортни състезания.

"Младите хора трябва да се включват в такива кампании и да дават добър пример. Имаме много колеги, които правят именно това, включвайки се всяка година в кампанията. Най-големият отбор е на Националното представителство на студентските съвети и смятам, че вече сме победили, щом сме събрали такъв отбор", каза Яна Вангелова, председател на Националното представителство на студентските съвети.

Председателят на Студентския съвет на Национална спортна академия - Мария Родева сподели: "Ние имаме всяка година активна кампания, чистим по два пъти, като имаме две различни дати. Чистим пред блоковете на НСА  и след това чистим самата Академия. Аз съм на мнение, че всяка година трябва да има, както и сега, такава активна кампания, за да се активизират младите студенти, за да бъде почистена България, както трябва“.

Координаторът на кампанията за област Сливен Христо Козаров, който също е студент на НСА, коментира мотивацията на доброволците: "Според мен е много важно младите хора да се включат в кампанията, защото тя вдъхва един нов живот - не само на природата, но и на всички нас като общност в България”.

Организацията на почистването на 15 септември предвижда студентите да се разпределят на няколко места в страната, а участието на повече доброволци ще превърне България в един задружен отбор.

Репортаж от подготовката на кампанията с участието на НСА можете да видите ТУК

 

 

    Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share