НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 5071035 Картинка 4937918 Картинка 8338599 Картинка 2165803 Картинка 6575828 Картинка 3565690 Картинка 10066010 Картинка 8532180 Картинка 10522429 Картинка 795579

НСА и БОК почетоха Олимпизма в Казанлък

Публикувано на 12 април 2018

Сътрудничеството между НСА и БОК намери конкретни изражения в подкрепата на най-младия Олимпийски клуб основан преди половин година в Казанлък. Нашата възпитаничка Цветелина Джоргова- вече един авторитетен учител по физическо възпитание, организира със своите колеги и ученици Олимпийски форум на който бе отбелязана 95 годишнината на БОК. На честването присъстваха ученици от Олимпийския клуб в града, учителите по физическо възпитание във водещите училища, група дечица от детската градина, треньори по няколко вида спортове и най-ценното - параолимпийците от град Казанлък.

Специални гости от БОК и НСА бяха генералния секретар на БОК Белчо Горанов и директора на НОА, проф. Лозан Митев. За честването организаторите бяха поканили госпожа Милена Йолдова представител на РУО Стара Загора.

Водещ бе Цветелина Джоргова, която изискано и стилно не само ръководеше проявата, но и представи дейността на клуба в града за неговата полугодишна история.

Приветствие към участниците и гостите поднесе инж. Пейчинов, директор на гимназията по транспортен мениджмънт, който изтъкна значението на спорта като важна част от възпитанието на младото поколение и неговата подкрепа с убеждение и съпричастност към дейността на Олимпийския клуб в града.

Един от учениците представи господин Белчо Горанов(който е роден в град Казанлък), след което той направи едно скромно но силно послание за мисията на спорта, Олимпизма и възпитанието на младия човек. Той се обърна към младите хора с апела да отстояват себе си чрез постоянното усилие и стремеж към усъвършенстване, изтъкна своето уважение към благородната кауза на младия спортист и необходимостта от солидарност с всяка една инициатива за да не се прекършва надеждата и достойнството на младите хора.

Проф. Лозан Митев представи исторически преглед за развитието на БОК, като обърна внимание на някои непознати факти за Комитета, които очертават неговото културно и конструктивно значение за развитието на спорта в България.

На края на честването, част от участниците проведоха неформални разговори за състоянието на спорта в града и перспективите за работа в областта на олимпийското възпитание.

 

 

 

 


 
Facebook Twitter Share