НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Преподавателска мобилност от Нишки университет по Програма Еразъм+, КА107

От 11 до 15 декември 2018 година в Национална спортна академия проведоха обучение гост-преподаватели от Факултета за спорт и физическо възпитание към Университета на Ниш, Сърбия. Професор Милован Братич и професор Томислав Окичич изнесоха лекции и проведоха практически занимания със студенти на академията в рамките на проект по програма Еразъм + КД 107 Академичен обмен с партньорски страни.

Проф. Милован Братич е преподавател по бойни изкуства и дългогодишен треньор на младежи, занимаващи се с джудо. Той проведе обучение със студенти от Катедра „Борба и джудо“, сектор „Джудо“. Преподавателите от катедрата имат удоволствието да обменят опит в академичната работа с нишкия си колега не за първи път. Двете академични институции имат изградени отлични контакти и професионален диалог в подготовката на бъдещи треньори по джудо и други бойни спортове. По покана на проф. Братич студенти от НСА ще посетят спортния факултет на Ниш за краткосрочен обмен и среща със сръбски студенти.


Проф. Томислав Окичич изнесе интересни лекции в областта на спорта Водна топка. На лекциите присъстваха не само студенти от водните спортове на НСА, но също и представители на федерацията по водна топка. Лекциите на проф. Окичич привлякоха интереса на практиците, както и на студентите с множеството примери от практиката, които професорът беше подбрал от спортната си кариера. Проф. Окичич има различни публикации в научната област, подготвени съвместно с български колеги и тази преподавателска мобилност беше един добър повод да се подновят и развият на още по-високо равнище академичните и колегиални контакти между двете образователни и научни институции.

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share