НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА „Васил Левски" обяви първото класиране за новоприетите студенти

НСА „Васил Левски„ публикува днес първото класиране за новоприетите първокурсници за учебната 2017-2018 година. Независимо от намаляващия брой кандидатстващи сред българските младежи, Академията отново може да се похвали с успешна кандидатстудентска кампания.

Тази година за обявените от държавата 685 места – редовна и задочна форма на обучение, са се конкурирали близо 1100 кандидати.

Всички, приети на първо класиране студенти, трябва да се запишат в периода 17 до 22 юли, а второто класиране ще бъде обявено на 25 юли.

За поредна година като свое първо желание най-много кандидати са посочили специалностите „Кинезитерапия” и „Футбол”. Съществена бе
онкуренцията и за специалностите „Физическо възпитание” в редовна форма на обучение , с която се придобива професионалната квалификация учител по физическо възпитание и „Спортен мениджмънт“. Голям беше интересът и към новите специалности „Треньор по кондиционна тренировка“, „Инструктор по йога“ и „Треньор по бойно-приложна физическа подготовка“.

По регламент състезатели с призови класирания от олимпийските, световни и европейски първенства се приемат в Националната спортна академия без конкурс в съответния спорт. Тази година първокурсници в НСА ще бъдат общо 26 медалисти, сред които са националните състезателки по художествена гимнастика Невяна Владинова, Катрин Тасева и Лаура Траатс, мениджърката на националния отбор по художествена гимнастика – жени индивидуално Бранимира Маркова и треньорката Кристина Шикерова. Най-добрият спортист за 2016 г. на фондацията на Енчо Керязов - джудистът Божидар Темелков също е сред подалите документи в НСА.

До 25 % от местата за държавен прием в професионално направление „Спорт“ редовно обучение и тази година бяха определени за завършилите спортни училища, положили държавен зрелостен изпит и получили III степен на професионална квалификация.

Второто класиране в Академията ще бъде обявено на 25 юли. След това желаещите да се обучават в платена форма на обучение ще могат да подадат заявления при условие, че балът им е не по-нисък от 12,00.

На 28 август стартира записването за магистърските програми, което ще продължи до 12 септември. От тази дата ще се приемат документи на кандидати от други висши училища за т.н. „адаптивен семестър”, осигуряващ базова подготовка на равнището на колегите им, завършили бакалавърска степен в НСА. От тази учебна година още две програми, освен Спортен мениджмънт, ще предлагат дистанционно обучение. Това са Младежки дейности и спорт и Спорт, фитнес, здраве.

Кандидатстващите имат избор между общо 16 магистърски програми, сред които са и Създаване и реализация на спортни шоу програми, Спорт за високи постижения, Спа култура, Физическо възпитание, Спортна журналистика, Спортна психология, Адаптирана физическа активност, Кинезитерапия, Спортна анимация, Олимпизъм и олимпийско движение и Спорт и сигурност.

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share