НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 6466430 Картинка 9504530 Картинка 1928723 Картинка 7084621 Картинка 3707235 Картинка 418567 Картинка 1369170 Картинка 9439424 Картинка 3453381 Картинка 7674566

Започва подаването на документите за кандидатстване в НСА „Васил Левски“

Публикувано на 14 юни 2017

Тереза Маринова е новото лице на кандидатстудентската кампания на Спортната академия

От днес Национална спортна академия „Васил Левски“ стартира приема на документи на своите кандидат-студенти. Желаещите ще могат да избират между три професионални направления: Педагогика на обучението по физическо възпитание, Спорт и Обществено здраве.

Новост сега, когато НСА отбелязва 75 години от създаването си, са специалностите Кондиционна подготовка, треньор по йога и редовно обучение за треньор по бойно-приложна физическа подготовка, което до сега се предлагаше само за кадрите на Българската армия и МВР.

Другите специалности и професионалните квалификации за образователно-квалификационна степен „Бакалавър“ през учебната 2017/2018 г. включват треньор по 60 вида спорт, спортен мениджър, спортен коментатор, спортен аниматор, треньор по бойно-приложна физическа подготовка за БА и МВР, треньор по адаптирана физическа активност и спорт, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт (физиотерапевт).

Кандидат-студентите могат да подадат документи до 6 юли, включително на място в Ректората или в бюрата на ЦКПИ в страната. На 16 юли ще бъде обявено първото класиране, а на 25 юли – второто.

Лицето на кандидатстудентската кампания на НСА тази година – олимпийската шампионка на троен скок, преподавател в Академията и от скоро дипломиран доктор Тереза Маринова сподели:

„За тези ученици, които са избрали да се занимават със спорт няма по-логично нещо от това да продължат образованието си в тази област. И още по-хубаво е това да стане в НСА, защото това е лидерът в спортното образование у нас и тя е мястото, което може да даде наистина Европейско образование. Самата аз преподавам тук вече пет години. И мога да кажа, че намерих своето място в НСА. Тук завърших магистратура, а наскоро защитих и дисертация. Осъзнах, че камъкът си тежи на мястото.

НСА дава възможност на елитните спортисти да се развиват и в образователно-научното поприще. Моята докторска степен също е доказателство за това. Днешните студенти са различни от моето поколение и точно тук е нашата задача като преподаватели – да успеем да намерим подхода към тях. Да им покажем какво им предлагаме като възможности за развитие. Спортната академия дава разнообразни аспекти на обучение. Като започнеш от това да си треньор в различни видове спорт, или учител по физическо възпитание, или кинезитерапевт. Но тук се подготвят не само такива кадри, а и специалисти в други области като спортен мениджмънт, журналистика, психология на спорта.„

 

 

 

 


 
Facebook Twitter Share