НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Кръгла маса и детски спортен празник се проведоха в НСА

Вторият ден на научно-практическата конференция по въпросите на физическата култура и провелата се кръгла маса в НСА дадоха възможност на експертите и учителите по физическо възпитание да започнат дискусия, в която да споделят проблемите, с които всеки от тях се сблъсква на местно ниво, както и да предложат решения за разрешаването им.

Част от предложенията си те отправиха към министъра на младежта и спорта проф. Даниела Дашева,която бе официален гост на проявата. В дискусията се включиха ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев, представители на Министерството на образованието и науката и специалисти от цялата страна.

На футболното игрище на Академията треньорът на националния отбор Петър Хубчев и помощникът му Георги Донков дадоха началото на футболния турнир от ученическите игри на столичните училища, който беше част от празника „Спортна пролет“. Проф. Гешев и проф. Дашева изгледаха финала по волейбол във многофункционалната спортна зала на НСА, след което поздравиха момичетата в баскетболния турнир на софийските училища в компанията на звездите на женския баскетбол Надка Голчева, Петкана Макавеева и Гергина Скерлатова.

Голям брой студенти на НСА се включиха като доброволци на различните спортни съоръжения и помогнаха за спокойното протичане на инициативата.

   Всички новини


Сподели във Facebook Twitter Share