НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 1113936 Картинка 588152 Картинка 4920600 Картинка 3165302 Картинка 10970103 Картинка 73146 Картинка 6739114 Картинка 6048431 Картинка 8722565 Картинка 9207337

Меморандум за разбирателство подписаха Областният управител на Софийска област и ректорът на НСА „Васил Левски”

Публикувано на 14 юни 2016

Двете институции ще си сътрудничат в областта на спорта и физическото възпитание

Меморандум за разбирателство подписаха Областният управител на Софийска област г-жа Росица Иванова и ректорът на НСА „Васил Левски” проф. Пенчо Гешев. На събитието присъстваха още доц. Лозан Митев от катедра "Мениджмънт и история на спорта” в НСА, Главният секретар на Областната администрация г-жа Мая Цанова, Емилия Витанова - докторант в НСА и експерти от двете ведомства.

Документът потвърждава съгласието, постигнато между двете институции да работят съвместно и да си сътрудничат в областта на спорта и физическото възпитание сред младежите в съответствие с Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2012 – 2020 г., Националната стратегия за младежта 2010 – 2020 г. и Областната стратегия за младежта на Софийска област.

Г-жа Иванова приветства партньорите от НСА в гербовата зала на Областната администрация, като представи накратко Софийска област, нейните природни, културни и исторически богатства, икономическо развитие и не на последно място – традициите в областта на спорта. Г-жа Иванова изрази задоволството си от факта, че кметовете на много от общините в региона са млади и енергични хора, осъзнаващи важността на спорта и активния начин на живот за благоприятното развитие на населените места и благополучието на техните жители. Тя подчерта още, че сътрудничеството между Областната и общинските администрации в Софийска област и НСА „Васил Левски” не започва с днешното подписване на Меморандума за разбирателство, а има зад гърба си няколко успешно проведени мероприятия - Деня на спорта в Годеч, педагогическата конференция за учители от Софийска област „Олимпийското възпитание“ и др.

На свой ред проф. Гешев изказа изключително приятните си впечатления от Софийска област като цяло, както и от сътрудничеството в областта на спорта с администрациите в региона. Той благодари на доц. Лозан Митев, работил активно по изготвянето на документа, подчертавайки неговата амбиция и настойчивост по време на целия процес и изтъквайки, че именно те са един от факторите, довели до реализирането на множество значими инициативи, каквато е и подписването на Меморандума с Областната администрация на Софийска област. Проф. Гешев заяви още, че децата и младежката активност винаги са заемали централно място в дейността на Академията, но документ като Меморандумът за разбирателство ще легитимира в още по-голяма степен сериозните намерения на двете институции за развитие на спорта в Софийска област.

Сред областите и конкретните форми на сътрудничество, упоменати в Меморандума, са разработването на различни стратегии и проекти за развитие на физическото възпитание, организирането на спортни мероприятия и разписването на програми и методики за провеждането им, провеждането на консултации, семинари, стажантски практики, организиране на ежегодни спортни състезания за общините от Софийска област, беседи, срещи, дни на отворените врати и други.

Подписвайки Меморандума, г-жа Иванова и проф. Гешев си пожелаха това да е началото на едно дълго и успешно сътрудничество между оглавяваните от тях институции.

В знак на признателност, Областният управител подари на проф. Гешев Презентация на Софийска област и издание с Уникалните места в региона.

Източник: http://www.sofoblast.government.bg/bg/







 


 
Facebook Twitter Share