НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 10090826 Картинка 10290362 Картинка 8995768 Картинка 399500 Картинка 3738924 Картинка 7377991 Картинка 9741960 Картинка 7770714 Картинка 1414323 Картинка 2569270

ВАЖНО ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТИПЕНДИИ и специални стипендии за летния семестър на учебната 2014/2015 г.

Публикувано на 30 март 2015

ВАЖНО ЗА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТИПЕНДИИ и специални стипендии за летния семестър на учебната 2014/2015 г.

От 1 април 2015 г. започва кандидатстването за стипендии и специални стипендии по проект BG051PO001-4.2.06 „Студентски стипендии” – за летния семестър на учебната 2014/2015 г.

Стипендии могат да получават студенти в редовна форма на обучение във всички висши училища в Република България.

Краен срок за подаване на заявленията за кандидатстване от студентите през интернет страницата на Проекта - 28 април 2015 г., 23:59 часа (вторник).

Краен срок за подаване на заявленията за кандидатстване от студентите във факултетните канцеларии на НСА – 30 април 2015 г. (четвъртък).

Условията за отпускане на стипендии:

· - минимален успех 4.00

· - положени всички изпити към момента на кандидатстване

· - успехът се изчислява от предходните два семестъра.

За зимния семестър ще се изплатят 5 броя стипендии за успех по 120 лева.

Условия за отпускане на специална стипендия:

· - минимален успех 4.00

· - положени всички изпити към момента на кандидатстване

· - успехът се изчислява от предходния семестър.

Кандидатстващите за специална стипендия освен формуляр представят и доказателство за участието си в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности.

Научните, изследователските или практическите разработки или художествено-творческите дейности, с които студентите могат да кандидатстват за специални стипендии, трябва да бъдат от областта на висше образование, в която се обучават.

Разработките и дейностите могат да бъдат само от предходния или текущия семестър. Не се допуска участие с една и съща разработка или дейност за повече от една специална стипендия.

Доказателството за участие може да бъде:

· - копие от самата разработка

· - част от нея (задължително включваща първа и последна страница или други страници, от където да е видна темата и името на студента)

· - при невъзможност да се представи копие – издаден от висшето училище документ, в което се обучава студентът, или в което е направена разработката, или културната организация, в която е осъществена художествено-творческата дейност.

Удостоверяващ документ може да бъде и всеки официално издаден такъв от компетентен орган, организиращ или провеждащ олимпиади, национални състезания или културни прояви и др.

Когато удостоверяващият документът е издаден от висшето училище, в което се обучава студентът, той не може да бъде въз основа на разработка или художествено-творческа дейност, която студентът е задължен да направи по учебен план.

Студентите могат да получат повече от една специална стипендия на семестър, ако имат повече от едно участие в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности в областта, в която се обучават.

Студент може да получи до 5 (пет) специални стипендии на семестър, ако има съответния брой участия в научни, изследователски или практически разработки или в художествено-творчески дейности в областта, в която се обучава.

При едновременно обучение по две специалности, за специална стипендия може да се кандидатства и по двете специалности, като общият брой получени специални стипендии по двете специалности не може да надвишава 5 (пет).

Цялата информация за условията и реда на кандидатстване, както и формулярите се публикуват на уеб-сайт http://eurostipendii.mon.bg.

Банковата сметка, посочена във формуляра, задължително трябва да бъде в Първа инвестиционна банка - ПИБ.

Краен срок за подаване на IBAN номера на сметки за класираните студенти, които не са посочили такъв при кандидатстване (само чрез сайта на Проекта) - 22 май 2015 г.

 

 


 
Facebook Twitter Share