НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 195173 Картинка 2451987 Картинка 9269026 Картинка 409411 Картинка 10506460 Картинка 2407182 Картинка 3689563 Картинка 429721 Картинка 201043 Картинка 8454113

Дискусионна среща на представители на Швейцария и НСА „Васил Левски“ На 17 април 2014г. в Заседателната зала на Национална спортна академия „Васил Левски“ се проведе дискусионна среща на академичната общност на НСА с представители на Швейцария.
На официалното откриване ректорът на НСА отправи приветствие към участниците и представи членовете на Академията, които присъстваха на срещата.
От своя страна изпълнителният директор на „ЕнерСис“ АД – Търговище Ойген Петерханс представи делегацията от Швейцария: г-жа Регина Ешер, посланик на Конфедерация Швейцария в България, проф. Руди Сутер – ректор на Спортната академия на Швейцария (EHSM Magglingen) и г-н Марк Летау – президент на швейцарско-българската неправителствена организация „Вариант 5“.
Думата бе дадена на посланик Ешер, която заяви своята подкрепа на бъдещо сътрудничество в областта на спорта между Швейцария и България.
Срещата продължи с дискусии на различни теми, като беше засегнат важния въпрос дали може да съществува спорта, ако липсва спортния дух. Проф. Банков изказа своето виждане за нуждата от ясна, функционираща структура, за да може да се развива спорта изобщо.
Ректорът на швейцарската Спортна академия проф. Сутер също се включи в дискусията като засегна въпроса дали е по-важна структурата или културната нагласа да се спортува. Той представи и спортните клубове в Швейцария. Участие взеха също така проф. Свилен Нейков, проф. Даниела Дашева, зам.-ректор на НСА, проф. Татяна Янчева.
Сред гостите на събитието бяха и представители на турската федерация „Спорт за всички“ – г-н Ердал Зорба, президент на федерацията, заедно вицепрезидента и мениджъра по международни отношения

 

Снимки - Станислав Христов


 

 


 
Facebook Twitter Share