НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 9381062 Картинка 1812593 Картинка 5661996 Картинка 3722535 Картинка 8973031 Картинка 3630969 Картинка 8880312 Картинка 11433095 Картинка 6699067 Картинка 11508563

НСА, Столична община и звезди на спорта засадиха дръвчета в кампуса в Студентски град

Заместник-кметът на София, доц. д-р Тодор Чобанов, членове на ректорското ръководство на Национална спортна академия „Васил Левски“, звезди на българския спорт, студенти и деца засадиха дръвчета в кампуса на Академията в Студентски град.

Символичната акция се осъществява от дирекция „Спорт и младежки дейности“ на Столична община и е част от младежката екокампания „София – зелен град и европейска столица на спорта“. В нея се включиха популярни спортисти, подкрепящи идеята парковото пространство на Спортната академия да продължи да бъде територия за почивка, отдих и спорт. Специални гости на откриването на кампанията бяха олимпийската щампионка и преподавател в НСА – Тереза Маринова и най-успешния в света състезател по плувен маратон и докторант в НСА – Петър Стойчев.

От името на ректора, с поздравление и благодарност към Столична община, се обърна проф. Апостол Славчев – заместник-ректор по качеството на образованието и акредитацията. „ Благодарим на екипа на г-жа Йорданка Фандъкова за дългогодишното успешно партньорство и затова, че продължава да подпомага облагородяването на този оазис в полите на Витоша. С кампании като настоящата сме убедени, че НСА ще бъде още по-търсено и привлекателно място не само за студенти и спортисти, а и за всички, които обичат движението и физическата активност“ – допълни проф. Славчев.

На събитието присъстваха и проф. Татяна Янчева, заместник-ректор на НСА по научната и международна дейност, г-жа Ирена Димитрова, директор на дирекция „Спорт и младежки дейности“ в Столична община, административният директор на НСА – Валентин Добрев, преподаватели, студенти и деца от ежегодната Лятна академия.

 

 


Всички


 
??????? ??? Facebook Twitter Share