НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Академичната общност на Национална спортна академия „Васил Левски“ отдаде почит към Апостола

В деня на 147-годишнината от гибелта на Апостола на свободата, академичната общност, много гости, ученици от столични училища и деца от детски градини се преклониха пред делото и безсмъртния подвиг на Васил Левски – патрон на Национална спортна академия.

За да засвидетелстват почитта си, на тържествената церемония пред паметника на Левски, редом до проф. Николай Изов - ректор на НСА, застанаха проф. Любен Тотев – председател на Съвета на ректорите на висшите училища в България, проф. Ивайло Копрев – ректор на МГУ „Св. Иван Рилски“, проф. Иван Илиев – ректор на Лесотехнически университет, проф. Сеня Терзиева – Желязкова – ректор на ХТМУ, проф. Валери Стоилов – заместник-ректор на Технически университет и проф. Кирил Стойчев – помощник-ректор на УНСС.

С факелно шествие, организирано от Олимпийското дружество на учителите по физическо възпитание и спорт, над 100 ученици от столични училища и децата от 171 ЦДГ „Свобода“ и 23 ЦДГ „Здраве“, изминаха пътя от Арката на НСА до паметника на Апостола, последвано от специално подготвена от тях програма.

Гости на събитието бяха и членовете на Съвета на настоятелите на НСА – проф. Пенчо Гешев (ректор 2012-2019 г.) и Кирил Вътев, председателят на Общонационален съвет „Васил Левски“ – Васил Василев, звездата на българския бокс и докторант в НСА-Тервел Пулев и др.

Ректорът, проф. Николай Изов изказа специални благодарности на директорите, преподавателите, учениците и децата от 55 СУ „Петко Каравелов“, 191 ОУ „Отец Паисий“, 35 СЕУ „Добри Войников“, 202 ОУ „Христо Ботев“, 171 ЦДГ „Свобода“ и 23 ЦДГ „Здраве“. 
Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share