НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА отново е на първо място в направление „Спорт“ сред висшите училища в България

Национална спортна академия „Васил Левски“ отново е на първо място в направление „Спорт“ в рейтинговата система на висшите училища в България за 2019 година.

На ежегодната церемония, организирана от „24 часа“ и „Отворено общество“ заместник-ректорът по качеството на образованието и акредитацията, проф. Апостол Славчев, получи наградата от звездата на българския волейбол Любомир Ганев.

„В спорта най-престижно е първото място, но да си на първо място в рейтинговата система в професионално направление „Спорт“ е признание. Ние от НСА сме призвани да бъдем винаги първи“ – заяви проф. Славчев. Той бе на събитието заедно с колегите си - проф. Татяна Янчева,заместник-ректор по научната и международна дейност и проф. Красимир Петков, декан на факултет „Спорт“.

Рейтинговата система сравнява представянето на 51 висши училища в рамките на 52 професионални направления на основата на 44 индикатори, измерващи различни аспекти на учебния процес, научната дейност, учебната среда, предлаганите социално-битови и административни услуги, престижа на висшите училища, реализацията на завършилите на пазара на труда и регионалната значимост. Системата стартира през 2004 година по инициатива на в-к „24 часа“, а от 2011 г. рейтингите се актуализират от Министерството на образованието и науката.

„Рейтингът промени политиката на държавата. Приемът и финансирането се правят и на база рейтинга. Днес това виждаме със стимулирането на научната дейност, в стремежа на студентите“ – заяви в словото си министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и благодари на „24 часа“ за ангажираността по темата образование.

„С рейтинга имаме ясна представа къде сме и кой къде е силен“ – каза проф. Любен Тотев, председател на съвета на ректорите в България.

Официалната церемония събра в галерия „Оборище 5“ в столицата академичния елит на страната, много министри, кметове и представители на бизнеса.
Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share