НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Фотоизложбата „Моменти на слава“ вече е на вниманието на академичната общност и гостите на НСА

Академичната общност и гостите на Национална спортна академия вече могат да се запознаят с фотоизложбата „Моменти на слава“, която е експонирана в Ректората в Студентски град. 

Изложбата се осъществява по идея на посолството на Република Корея в България и бе открита официално на церемонията „Спортист на годината`2019“ на НСА в присъствието на посланика, Н.Пр. г-н Джонг Джин-Кю, ректора, проф. Пенчо Гешев, председателя на БФ Таекуондо WTF, Слави Бинев, гости от Корея, много олимпийски и световни шампиони на България и ръководители на българския спорт.

Българската част на експозицията е дело на известните спортни фотографи и фоторепортери Бончук и Костадин Андонови. В нея са запечатани емоционални моменти от шампионските успехи на родните ни спортисти в периода от Олимпийските игри в Сеул`88, през Пьонгчанг`2018 и до днес.

В частта, определена за успехите на корейския спорт могат да се видят миговете на слава на олимпийските шампиони Ким Хьон-у в класическия стил на борбата, Джанг-Хе-джин в стрелбата с лък, Джин Чонг-о – спортна стрелба, Парк Ин-би – голф, златната олимпийска щафета по шорттрек в дистанцията на 3000 м от ОИ в Сочи и много, много други славни корейски спортисти.

Най-определяща за прекрасните отношения между двете държави в сферата на спорта е титулната снимка в изложбата, озаглавена „Спортът за един мирен свят“, като на нея се вижда как корейски фенове развяват заедно българското и корейското знаме.

Реализирането на фотоизложбата „Моменти на слава“ в НСА поставя началото на събитията, които посолството на Република Корея ще организира по повод 30-годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Корея, която се навършва през 2020 година.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share