НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Представители на НСА с призове „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове

Възпитаници и треньори на Национална спортна академия „Васил Левски“ обраха наградите „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове, които се връчват за втора поредна година. За отличията се състезаваха 40 000 спортисти, членуващи в 12-те федерации на Асоциацията.

На официална церемония наградите на призьорите връчи министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

„Златен пояс“ за най-добър треньор за 2019 г. бе за гл.ас. Радослав Пенов (шотокан карате-до), който е преподавател в НСА и треньор №1 на спортната Академия за тази година.

Наградата за най-добър спортист при  мъжете спечели възпитаникът на НСА Кристиян Дойчев, който тази година спечели титла от Европейското първенство по карате киокушин и сребърен медал от Световния шампионат.

Призът в категория „Ярка победа“ бе завоюван от световната шампионка по самбо Мария Оряшкова – докторант на НСА в професионално направление „Спорт 7.6“.

Второкурсникът Борислав Радулов  взе отличието за най-добър спортист в кикбокса на татами стиловете за 2019-та. Само преди 10 дни Борислав спечели световната титла и оглави световната ранглиста в категория до 57 кг (стил пойнтфайтинг).

На събитието присъстваха двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян, световната и европейска шампионка по бокс Станимира Петрова, световният щампион по борба Елис Гури, председателят на БФ по джудо Румен Стоилов и заместник-председателя Даме Стойков.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share