НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Стефка Костадинова връчи на проф. Лозан Митев престижната награда на МОК „Олимпизъм в действие“

 

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова връчи на проф. Лозан Митев, ръководител на сектор „История на спорта“ в НСА и директор на Националната олимпийска академия, наградата „Олимпизъм в действие“ на МОК за изключителен принос в разпространението на олимпийските идеи.

Вълнуващата церемония бе част от програмата на VII Национална олимпийска конференция с учители по физическо възпитание и спорт в България, организирана с подкрепата на НСА „Васил Левски“ и Български олимпийски комитет.

„За мен е огромна чест, от името на БОК, да връча този международен приз на точния човек, който с апостолска страст и усърдие, в годините, работи за цялото олимпийско движение и олимпийско семейство не само в България, а и в международен план“ – заяви при награждаването председателят на БОК Стефка Костадинова.

Под бурните аплодисменти на всички присъстващи проф. Лозан Митев благодари за оказаната чест, споделяйки, че е изключително трогнат да получи един от големите призове на Международния олимпийски комитет. „Аз съм развълнуван, че точно в тази аудитория и точно с тези хора, които са тук до мен и с мен, получавам наградата, като израз на нашето съвместно действие в духа на олимпизма, за нашата взаимна помощ и солидарност. Затова, че сме имали разбирания и общи принципи и най-важното е да благодаря на всички Вас, които сте тук, затова че никога не сте ме изоставяли“ – допълни проф. Митев, обръщайки се към  ръководството на НСА, БОК и дългогодишната си колега и съратник в общия професионален път Румяна Динева.

 

 

 

 

Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share