НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Учители по физическо възпитание получиха свидетелствата си за професионално – квалификационна степен

На специална церемония в Национална спортна академия ректорът, проф. Пенчо Гешев, връчи на над 90 учители по физическо възпитание от страната свидетелствата за придобита професионално-квалификационна степен.

Ведно с поздравленията той сподели пред присъстващите гордостта на академичната общност, че учителите по физическо възпитание масово предпочитат да получават своите квалификации в НСА, както и самочувствието, че точно НСА е институцията, която би трябвало да дава тези квалификационни степени.

„Винаги съм казвал, че за нас учителите по физическо възпитание са като апостоли в училищата, защото те са тези, които трябва да събудят в децата желанието за занимание със спорт, за водене на здравословен начин на живот, за придобиване на навика за системни занимания със спорт. Пожелавам ви преди всичко здраве и реализиране на идеите ви“ – заяви проф. Гешев в словото си.

Първа от всички свидетелството си, придружено с подарък от НСА, получи рожденичката Петрунка Стойчева.

В знак на уважение и признателност колегите от Ученическа спортна школа София дариха ректора със специален подарък, достоен за ръководител на спортна Академия -   комплект медали (златен, сребърен и бронзов).

Сред получилите свидетелството си бе и възпитаникът на НСА Николай Бачийски  (випуск 1988), който от четири години е директор на Професионална гимназия по механо и електротехника в Кнежа, но продължава да работи и като преподавател по физическо възпитание.

На церемонията присъстваха проф. Николай Изов – заместник-ректор по учебната работа, проф. Огнян Миладинов – декан на факултет „Педагогика“, проф. Бисер Цолов – ръководител на Център за следдипломна квалификация, доц. Каролина Георгиева – ръководител на катедра „Теория на физическото възпитание“ и доц. Тодор Маринов.


Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share