НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА уважи празника на Спортно училище „Васил Левски" - Пловдив по случай 70-годишнината от основаването

Заместник-ректорът по качество на образованието и акредитацията, проф. Апостол Славчев, бе гост на тържественото честване на 70-годишнината от основаването на пловдивското спортно училище „Васил Левски“ и връчи на директора Ружка Генова поздравителен адрес от името на ректора и цялата академична общност на Национална спортна академия.

„Привет на еталона за Спортно училище в България от най-спортния ВУЗ – Национална спортна академия! Ректорът и академичното ръководство ви поздравяват с Вашите успехи и нека те да бъдат Ваше ежедневие, стимул и двигател на спортните успехи на България“ – заяви в поздравлението си проф. Славчев.

На стилното тържество в Палата №7 на Международния панаир в Пловдив официални гости бяха зам.-министърът на младежта и спорта, доц. Стоян Андонов и председателят на БОК – олимпийската и световна шампионка и рекордьор Стефка Костадинова, която е  част от плеядата шампиони - възпитаници на училището.

„Скъпи приятели, за мен е чест, гордост и вдъхновение да бъда сред Вас, за да празнуваме годишнината на нашето училище. Нашето училище, което създаде много европейски, световни и олимпийски шампиони и медалисти. Днес не е празник само за Пловдив и нашето спортно училище. Днес е празник за цяла България, защото нашите имена са записани със златни букви в спортната съкровищница на спортната история на България. Като президент на Българския олимпийски комитет – поклон! Гордея се с вас“ – поздрави всички Стефка Костадинова.

Емоционална среща на празника си дадоха поколения звезди на българския спорт, завършили най - успешното спортно училище у нас. Негови възпитаници са спечелили за страната ни 8 златни, 13 сребърни и 16 бронзови медали от олимпийски игри. От световни първенства извоюваните отличия са 49 златни, 37 сребърни, 48 бронзови медали, а от шампионати на Европа – 47 златни, 24 сребърни и 24 бронзови.

 

 

 

 Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share