НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Сектор АФАС и катедра „Водни спортове“ проведоха „Седмица на адаптираните спортове“

С пилотна тренировъчна сесия по аквагимнастика, демонстрации по адаптирана водна топка и турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения бе изпълнена Седмицата на адаптираните спортове, организирана и проведена от сектор „Адаптирана физическа активност и спорт“ и катедра „Водни спортове“.  

Пилотната тренировъчна сесия по аквагимнастика за жени на възраст 50+ премина при голям интерес, като в нея се включиха и служителки на НСА. Най-възрастната участничка в тренировките бе на 79 години. С провеждането на този пилотен проект катедра „Водни спортове“ има за цел да превърне аквагимнастиката в постоянна дейност от новата учебна година със занимания два пъти седмично.

В тренировката по адаптирана водна топка участие взеха деца с интелектуални увреждания и деца в норма, а демонстрираните от специалисти елементи доказаха, че този спорт е достъпен за всички. Заниманието завърши с демонстративен мач, в който отборите бяха сформирани на приобщаващ принцип с цел децата да се забавляват заедно.

В рамките на Седмицата, на общинския плувен комплекс „Христо Чочов“ в Пазарджик се проведе четвъртият национален турнир по плуване за деца с двигателни и ментални затруднения. Девет деца с интелектуални увреждания от клуба към сектор АФАС участваха в категория „Демонстративно плуване“. Всички малки спортисти в националния турнир получиха златни медали и предметни награди.

Седмицата на адаптираните спортове бе осъществена от водещите преподаватели доц. Йордан Донев, доц. Стефка Джобова, гл.ас. Вили Александрова, ас. Ивелина Кирилова.

Сектор АФАС благодари за оказаната помощ и съдействие на студентите от бакалавърска и магистърска програма АФАС и на Александър Александров, задочно обучение в специалност „Водна топка!“
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share