НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Проф. Изов, доц. Згуровски и доц. Янков представиха НСА на международен форум в Загреб

Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) бе сред институциите – участници в първия международен „Belt and Road Physical Education Forum“ – 16-19 април, Загреб (Хърватия).

Събитието се проведе във връзка с 9-тия „Икономически форум 16+1“ в Дубровник,  където страни от Централна и Източна Европа се срещат с Китай, за да договорят съвместни инициативи.

Участие в конференцията в Загреб, ориентирана към областите физическо възпитание и спорт, взеха зам.-ректорът на НСА проф. Николай Изов, ръководителят на катедра „Снежни спортове“ доц. Кръстьо Згуровски и преподавателят към същата катедра доц. Петър Янков – председател на  Сдружение "Българско ски училище“. Те представиха дейностите и програмите за обучение на НСА в поредица от срещи и презентации пред участващите във форума представители на общо 28 институции от 17 държави.

В резултат на заявеното желание за съвместно сътрудничество проф. Изов подписа Меморандум за разбирателство между Национална спортна академия и няколко китайски университета.

В рамките на работните срещи вицепрезидентът на Пекинския спортен университет проф. Фенг Джао изрази възхищението си от проведеното в НСА обучение на китайски студенти от неговия университет, което оцени като изключително успешно.

Представителите на Национална спортна академия проведоха многобройни разговори с ректори на висши училища и декани на факултети от региона на Централна и Източна Европа.

 

 

 

Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share