НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Тереза Маринова мотивира плевенските ученици да се занимават със спорт

Олимпийската шампионка Тереза Маринова – преподавател и лице на кандидатстудентската кампания на Национална спортна академия, посети няколко училища в гр. Плевен заедно с ас. Венета Петкова – преподавател към катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички“ на НСА.

Срещите в Спортно училище "Георги Бенковски" гр. Плевен, Държавната финансово-стопанска гимназия „Интелект”, Езиковата гимназия и  Начално училище „Христо Ботев“ се проведоха на 11.03.2019 г. и предизвикаха огромен интерес. Тереза Маринова отговори на многобройните въпроси, свързани с нейния професионален път като елитен спортист, треньор и преподавател. Тя  разказа какво е за нея спортът, колко е важен, за да има всеки здрав дух и здраво тяло. Сподели за своите успехи, трудния път, който е изминала и жертвите, които е направила, за да ги постигне.

Спортът възпитава и за него се изисква сериозна подготовка, дисциплина, желязна воля. Този опит те научава, че в живота нищо не е лесно, че има успехи, но има и спадове, а най-важното е човек да не се предава и да продължава да се бори, за да постига целите си. Това посъветва младежите олимпийската шампионка и ги мотивира да продължат своето образование.

Дванадесетокласниците бяха въведени в атмосферата на НСА с кратък видеоматериал, представящ уникалната учебно-спортна база на Академията и широкия спектър от специалности. Учениците се убедиха, че това, което прави НСА предпочитана от много зрелостници, е не само отличното оборудване и големият избор от специалности, но и признатата в цял свят диплома, както и най-квалифицираните преподаватели във всички сфери на физическото възпитание и спорта.

Срещата в НУ „Христо Ботев“ завърши с поздрав към гостите от НСА с прекрасно музикално изпълнение на фанфарния оркестър на училището.
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share