НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Съдът потвърди държавната собственост върху имот от ВУСБ-Несебър

Бургаският апелативен съд постанови Решение от 14.01.2019 г., с което още веднъж се потвърди тезата, че реституцията на имоти от територията на учебната база на НСА по водни спортове в Несебър (ВУСБ) е незаконна!

Въпросният имот с площ 2 667 кв.м. се намира на първа линия до плажа на учебната база на НСА и беше отнет незаконно през 2012 г. със самоуправни действия на незаконни собственици. Върху парцела неправомерно бе построен ваканционен комплекс, чийто апартаменти са разпродадени на български и чуждестранни граждани.

С горепосоченото решение на съда става ясно, че държавата, чрез НСА, е собственик на имота. Независимо, че делото подлежи на разглеждане от Върховния касационен съд, Академичната общност на Национална спортна академия е убедена в положителния финал на този дългогодишен съдебен казус.

Във връзка с влезли в сила други съдебни решения, предстои актуването на общо петнадесет имота като държавни, с което ще се гарантира както собствеността на държавата върху територията на учебната база, така и нейното бъдещо развитие за образование и спорт.

 

.

Всички


??????? ??? Facebook Twitter Share