НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Специалисти от НСА проведоха спортни активности за хора с увреждания

На 2 октомври специалисти от Сектор „Адаптирана физическа активност и спорт“ към Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) и представители на Асоциация за развитие на българския спорт организираха съвместно спортни дейности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост (ДПЛУИ), гр. Баня (Карлово).

Спортната сесия отбеляза неочаквано висок брой участници, които се включиха с ентусиазъм и успяха да бъдат активни. Гост на събитието беше кметът на гр. Баня - Стамен Гешев. Директорът на ДПЛУИ, гр. Баня д-р Константин Коев получи благодарствен плакет от Община Карсоли (Италия) за експертното партньорство и отдадеността по време на проектните дейности, реализирани съвместно през последните години.

В рамките на събитието бе представена книгата "Методологии и техники за менажиране на спортни дейности, свързани със социалното включване в местните общности на хора с психични заболявания". Част от обширното практическо издание е подготвена от български колектив от експерти. Сред тях са преподавателите от Национална спортна академия доц. Стефка Джобова и гл.ас.Ивайло Лазаров, както и Ивайло Здравков, член на Студентския съвет на НСА. Техни съавтори са специалисти от Асоциация за развитие на българския спорт и експерти от Италия и Германия.

Изданието вече е на разположение в библиотеката на НСА за всички, които проявяват интерес към тематиката.
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share