НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Анатолий Карпов посети Национална спортна академия „Васил Левски“

Анатолий Карпов посети НСА в „Дните на Москва в София“

Световният шампион по шахмат Анатолий Карпов посети Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) в рамките на събитието "Дни на Москва в София" (30.09-02.10.2018 г.), организирано от Столична община. Карпов изигра първите ходове във всичките шест индивидуални партии по шахмат, които бяха част от спортната програма на проявата.

Знаменитият шахматист се срещна с представители на Академичното ръководство и раздаде автографи на почитатели. В разговор с проф. Апостол Славчев – зам.-ректор по качество на образованието и акредитацията, проф. Кирил Андонов – помощник-ректор и проф. Красимир Петков – декан на Треньорски факултет Анатолий Карпов сподели личния си опит като ръководител на собствена шахматна школа. На срещата той се запозна с учебно-спортната база и възможностите за обучение в НСА.

„Спортната академия на България е една от най-добрите в света. Неслучайно София е избрана за европейска столица на спорта през тази година“, заяви Карпов на церемонията по награждаване на участниците, в която лично връчи отборните купи.

Шахматните срещи се проведоха в два дни - 30 септември и 1 октомври. Главен съдия бе преподавателят от НСА гл.ас. Радислав Атанасов.

И двата отбора по шахмат включваха по три момчета и три момичета. Руският отбор бе съставен от ученици от московското училище за Олимпийски надежди, а софийският – от представители на столични шахматни клубове. Въпреки по-ниската си възраст момчетата на Москва победиха нашите във всичките четири мача. За сметка на това българските момичета победиха московчанки също във всички, но на нула! Това донесе победа в два от мачовете, а с това и окончателната в двустранната среща.

Спортната програма във втория ден включваше също и приятелска среща по волейбол между звездните отбори на София и Москва, която завърши с убедителна победа за българките.

Участниците в спортната програма бяха поздравени за достойната игра и получиха призовете си от зам.-министъра на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, зам.-ректора на НСА проф. Апостол Славчев, помощник-ректора на НСА проф. Кирил Андонов и Мария Николаева – представител на руската делегация.

Ирена Димитрова, директор на Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ към Столична община, изрази благодарност към Академичното ръководство на НСА за добре организираното домакинство.

 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share