НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

Филмът „Един ден на Витоша“ изправи на крака публиката

Като „изключително вдъхновяващ“ определиха зрителите документалния филм за супермаратона „Един ден на Витоша“ и дълго аплодираха екипа след излъчването му. Премиерната прожекция се състоя на 2 юли в кино Люмиер, чиято зала бе препълнена от желаещи да се докоснат до емоцията на екстремното приключение.

Аудиторията се наслади на уникални кадри от спортното предизвикателство,в което Дойчин Боянов обиколи Витоша по суша, въздух, вода и дори под земята. В изпълнението на спортните активности той беше придружаван от някои от най-успешните и популярни български спортисти, голяма част от които са възпитаници на Национална спортна академия.

Супермаратонът се проведе през м. април в обхвата на 20 часа, 20 спорта, 80 км, с участието на 16 суперспортиста, 2 коня, няколко кучета хъски и благородната кауза за изграждане на спортни съоръжения за хора с увреждания в планината.

На премиерата присъства и ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев. „Като ректор на Национална спортна академия аз обичам спорта, като гражданин на София – обичам града си и Витоша. Нека да осъществим тази социална кауза и да изпълним планината с живот“, апелира проф. Гешев за подкрепа на благородната инициатива на Дирекция Природен парк Витоша.

Сред официалните гости бяха също Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет, Борислав Велков, председател на Съвета на директорите на НДК,Анатоли Илиев, секретар на организационния комитет на София – европейска столица на спорта 2018, параолимпийката Стела Енева - лице на благотворителната кампания и др.

Филмът умело показва динамиката на маратона, съпътствана от спиращи дъха кадри на спортни активности и гледки с уникалните природни богатства на Витоша. Планината очарова и изненадва с неизчерпаемите си възможности, за които много от нас не подозират.

До момента в благотворителната кампания са събрани около 10 хил. лева, с които ще се постави началото на изграждането на алеята в местността Игликина поляна. Средствата събрани от премиерата, както и от последващите прожекции на филма също ще бъдат предоставени за каузата.

Щафетният супермаратон „Един ден на Витоша“ беше организиран от Спортен клуб "Вертикален свят" и Дирекция на Природен парк „Витоша“. Инициативата, както и заснемането на филма са подкрепени от Фондация София - Европейска столица на спорта 2018. Партньори на кампанията са Национална спортна академия „Васил Левски“ , Югозападното държавно предприятие ДП Благоевград, Планинска спасителна служба (ПСС) и др.
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share