НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"

НСА „Васил Левски“ беше домакин на честванията посветени на 23 юни – Международният олимпийски ден.

 

НСА посрещна олимпийския огън

Този ден остава значим в нашата история, защото България получи още едно олимпийско отличие. Председателят на БОК Стефка Костадинова връчи сребърния олимпийски медал на Милка Манева. На церемонията по награждаването присъстваха проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА и вицепрезидент на БОК и официалните гости на събитието г-жа Стефка Костадинова, Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, Неделчо Колев – президент на БФ вдигане на тежести, Асен Марков – главен секретар на ММС, олимпийски шампиони и гости.

„За мен е огромна чест от името на Международния олимпийски комитет и на Българския олимпийски комитет да връча това отличие и да поздравя една талантлива и силна българка като сребърна медалистка от Игрите в Лондон през 2012 г. във вдигането на тежести“Днешният ден е тържество на справедливостта, честната игра и феърплея в спорта. Милка вече е сребърна медалистка, а България има своя трети медал от Игрите в Лондон. Олимпийското отличие на Манева ни прави горди като българи. Пожелавам й да предаде този дух, тази непримиримост и сила на децата, които в момента тренира. За да имаме повече като нея в бъдеще на олимпийската стълбичка. Благодарим ти, Милке! Честито и успех!- каза в приветствието си госпожа Костадинова.

Честването на международния олимпийски ден бе съпътствано от състезания по баскетбол, волейбол, спортно катерене с участието на студенти от НСА и представители на олимпийските клубове.

Церемонията завърши с олимпийско факелно бягане с пренасяне на символичния Олимпийски огън. Студентът Мариан Галчев предаде олимпийският огън на г-жа Стефка Костадинова. Президентът на БОК поздрави присъстващите с празника и връчи факела на възпитаничката на НСА Милка Манева - сребърна олимпийска медалистка от игрите в Лондон.

Снимки: Емилия Витанова

 
   Всички


Сподели във Facebook Twitter Share